En hollansk tradisjon i Alfaz

Julenissen, også kalt San Nicolás, besøkte Alfaz del Pí 5. desember. Dette har blitt et av de første førjulsritualene i Alfaz, der innbyggere fra nesten hundre forskjellige nasjonaliteter bor sammen.

San Nicolas – Alfaz del Pí – Spania

San Nicolás, eller på hollansk Sinterklaas, ble mottatt utenfor kulturhuset med entusiasme  av en delegasjon av barn, kort før han forlot havnen i Alicante, for å gjennomføre reisen som tar han hjem til de mange barn som venter i Nederland og Belgia.

Martine Mertens, byrådet for andre nasjonaliteter, takket  Lions Club for intiativet,  for også i år å ha brakt julenissen til Alfaz med sin trofaste eskorte, på spansk kalt Pedro, på hollansk, Zwarte Piet.

Dette er en nederlandsk tradisjon som har blitt gjentatt i flere tiår i Alfaz, som lar barna dele noen magiske øyeblikk. Det korte besøket begynner ved Casa de Cultura, for å avsluttes etter en kort prosesjon i gatene i Alfaz, til  auditoriet der nissen lytter til de små.

AV: TOM BJØRNØ

Relaterte artikler