En spansk kamp til USA hvert år

La Liga-lagenes kapteiner møttes for å demonstrere mot planene om å måtte spille kamper i USA.

– Fotballspillere er ikke en valuta som kan brukes bare til glede for tredjeparter i næringslivet, skriver den spanske spillerorganisasjonen (AFE) i en uttalelse. Dette etter at La Liga har inngått en 15 år lang avtale med Relevent Sports, som vil føre til at en La Liga seriekamp skal spilles i USA pr sesong til glede for nye markedsgrupper. AFE er mildt sagt misfornøyd. – Som vanlig  bryr ikke La Liga seg om spillerne og har tatt en avgjørelse som bare tjener dem, uten å ta hensyn til spillernes helse, og enda mindre hensyn til alle de rundt klubben som blir tvunget til å delta i Nord-Amerika en gang i sesongen, skriver de i uttalelsen. AFE varsler at de skal komme med en offentlig protest.

Presidenten i La Liga, Javier Tebas svarer slik: – De store amerikanske ligaene spiller kamper over hele verden, så hvorfor skal ikke La Liga spiller en kamp i USA? Hverken La Liga eller Relevent ønsker å gå ut med hvilke lag som skal spille den første kampen over dammen eller når den skal spilles, men vedgår at det må være noen av de mest populære klubbene om prosjektet skal bli en suksess. En kamp i året må man kunne klare å overleve, men skal dette bli husket som en god avtale, er de avhengige av at de begrenser antall kamper som blir spilt utenfor Spania. La Liga er forøvrig godt i gang, og favorittene, Real Madrid og Barcelona har etter to runder, begge full pott.

 

AV: TOM BJØRNØ

Relaterte artikler