Fotballseier og sponsorbytte

Tre scoringer av Ola Kamara og en kontant heading fra Tore Reginiussen ga landslagssjef Lars Lagerbäck en etterlengtet seier, etter tapene mot Slovakia og Makedonia i november. Norge startet svakt på et glissent Ullevaal. Australia tok ledelsen på corner i første omgang, det etter at Norge i åpningsminuttene hadde vært overlegne i duellspillet. Men Norge slo kraftig tilbake. 4-1-seieren betyr at Norge ikke har tapt på Ullevaal siden 0–3 mot Tyskland 4. september 2016. Det er 565 dager siden. Norge har slått Nord- Irland, Aserbajdsjan og San Marino, og spilt uavgjort mot Sverige og Tsjekkia i denne perioden. Selv om Australia var svake, får vi ta med det positive, nemlig at Norge tross alt klarte og score re ganger, langt fra hverdagskost. Vi får bare håpe de fortsetter og utvikle seg opp til kvalikkampene til EM med må om å nå et sluttspill igjen. Det har ikke skjedd siden 2001,så nå er det sannelig på tide. Når Sverige, Danmark og lille Island kan klare det, bør Norge også kunne gjøre det samme. Mens fotballen ruller i gang, avslutter vintersportutøverne sin sesong. Som vanlig er det bråk rundt skiforbundet og nye sponsoravtaler. Coop overtar hovedrollen etter Norgesgruppen. Sponsorbyttet gikk ikke knirkefritt og Norgesgruppen er lite fornøyd med håndteringen: “Vi var i realiteten enige om å videreføre samarbeidet, og vi hadde en muntlig avtale. Men, plutselig snur Skiforbundet, en merkelig manøver som vi ikke kan forholde oss til. Norgesgruppen-eieren etterlyser større anstendighet i Skiforbundet, sier Torbjørn Johanson til Nettavisen. Avtalen betyr at Petter Northug kan beholde sin personlige avtale med Coop i et eventuelt landslagscomeback. Gjennom ASKO har Norgesgruppen hatt personlige sponsoravtaler med Therese Johaug og Marit Bjørgen. Disse kan kan ikke videreføres med Coop som sponsor. Dermed kommer de to langrennsjentene i nøyaktig samme situasjon som Northug har vært. Den som trodde Coop hadde fått nok med Northug de siste to sesongene, tok dermed feil. Northug ble aldri god nok for innpass på landslaget denne sesongen, samtidig som Coop kjøpte startnummerreklame til alle wc- rennene de hadde planlagt sammen med Northug, som de trodde han skulle starte i. Da Northug på toppen av det hele havnet i klammeri med skiledelsen, oppnådde Coop alt annet enn positiv sponsoroppmerksomhet. På den måten har ikke Coop fått noen verdens ting av sponsoroppmerksomhet fra Northugs side. Northug selv derimot har håvet inn Copp-millionene som avtalt. Det er godt å vite for oss Coop-medlemmer hvor overskuddet havner.

AV:TOM BJØRNØ

Relaterte artikler