Solkjær om Molde

Det er delte meninger om alt, men mange ser på Ole Gunnar Solskjær som den beste norske fotballspilleren gjennom alle tider. Og ser man på hva har oppnådd, er det ingen andre nordmenn som kan matche Kristiansund sin store sønn. Som aktiv spiller var han, etter å ha forlatt gamleklubben Molde, i Manchester United fra 1996 til 2007. I 1999 avgjorde han Champions League-finalen mot Bayern München da han satte inn vinnermålet to minutter på overtid. Det er en scoring som er kjørt i reprise utallige ganger. Som trener har det vært oppturer og nedturer. Som trener vant han med Molde Tippeligaen i 2011 og i 2012 samt cupen i 2013. 2. januar ble han manager for Premier League- laget Cardiff City,men fikk sparken i september samme året. Bortsett fra alle skadene han var utsatt for, er vel Cardiff-perioden den største nedturen.

I januar besøkte Molde fotballklubb Costa Blanca for et treningsopphold, og vi lot ikke sjansen gå fra oss. Sammen med keeperlegenden Sigurd Moe, som spilte på Molde i femtiårene, traff vi Ole Gunnar på Campoamor og fikk høre hans evaluering av fjorårets Moldelag og hans synspunkter på den sesongen som blåses igang helgen 10-12. mars. Molde starter enkelt mot Sandefjord 11. mars, skjønt i fotball er ingenting enkelt. Sigurd hadde på forhånd sagt seg tilfreds med fjorårets resultater, men poengterte at 2. plassen i verste fall kunne blitt 6. eller 7. med litt mindre flaks. Moldelaget presterte å vinne kamper og kapre poeng på overtid i flere kamper ifjor. -Det er en styrke, sier Ole Gunnar, men som i bunn og grunn er enig med keeperveteranen. – Sølv i Tippeligaen og semifinale i cupen, er i utgangspunktet ikke så verst, fortsetter han, men legger til at også han skulle ønske spillet hadde vært bedre. Han håper å få mer ut av laget i år. Trøsten får være at klubben var nærmere Rosenborg i fjor enn året før. Usikkerheten ligger i om hvilke spillere som han beholder og hvem som forsvinner. Molde er nemlig kjent som et springbrett for spillere som vil ut i Europa. Dette er på en måte frustrerende, fordi det er vanskelig å bygge opp et stabilt lag. På den annen side gjør denne politikken at mange håpefulle talenter søker til Molde, nettopp fordi klubben ikke legger hindringer i veien om de får sjansen som proff ute.

En av Moldelagets store profiler de siste årene har vært forsvarsklippen Vegard Forren. I fjor var formen middelmådig etter en lang pause, men i år ser det ut som han er sitt gamle jeg igjen. Solskjær har tro på at Forren igjen vil utgjøre tyngdepunktet i forsvar. Solskjær var fra sin egen karriere en superspiss. Derfor elsker han gjennombruddsfotball. Undertegnede er en ihuga Liverpoolfan og jeg vet ikke hvor mange ganger Ole Gunnar ødela festhumøret ved å avgjøre for United nettopp mot Liverpool. Han berømmer forøvrig årets utgave av Merseysideklubben under Klopp, og fremhever den fantastiske kampen mot serieleder Manchester City 14. januar for hvordan fotball skal spilles. At fotballtipping er vanskelig, beviste forøvrig Liverpool runden etter ved å tape for bunnlaget Swansea.

Molde fotballklubb avsluttet dette oppholdet med en treningskamp mot et sammensatt spansk lag, der alle Moldeklubbens spillere fikk tid på banen. Hyggelig å avslutte med en 3-2-seier.

TEKST: TOM BJØRNØ
FOTOS:TOVE MERETE / MARIANNE HOELSTAD

Relaterte artikler