EPLEDRIKKER SOM LESKER

Spis dem eller skvis dem, bland dem eller miks dem. Gode og friske er de, og godt i varmen som snack eller som drikke! Epler er både friske og naturlige i smak, og egner seg med sine gode aroma meget godt som drikke i ulike varianter. Eplejuice får vi i mange varianter i butikkene, eller vi kan presse dem i vår egen fruktpresse! Prøv eplejuice som isterninger, smart i alle typer drikke, og gir en ekstra smaksdimensjon!

AV: TINE MERETE SANDBOE


Epledrikk med ingefær

Svalende og supergod drikk for varme og late dager. Drikken kan du med fordel variere etter eget ønske. 

2 epler, delt uten kjerne

10 dl ingefærøl

4 dl eplejuice

3 lime, saften

1 lime, i båter

1-2 brett isbiter

Bland sammen ingefærøl og eplejuice med saften av 3 lime. Ha isbiter i glassene og hell drikken over. Ha i eplebåter og limebåter i hvert glass. 

Dersom du ønsker å ha alkohol i drikken kan du tilsette 4 cl brun rom i hvert glass. 


Epledrikk med hvitvin, eller brus

Her har vi blandet hvitvin og eplejuice. Du kan blande eplejuice med vann med gass, tonic eller annen brus for en frisk leskende sommerdrikk.

5 dl eplejuice

5 dl hvitvin, eller vann med gass/tonic/brus

Jordbær

Lime i båter

Mynteblader

Bland eplejuice med enten hvitvin eller sprudlevann. Del jordbær eller andre bær i biter og ha i glassene. Del limen i tynne båter og ha i glassene. Ha så i væsken og noen mynteblader. 


Sprudlende epledrikke

Dette er en litt søtere variant. Vi har brukt melis heller enn å bruke en ferdiglaget søt sirup. Ved å mikse med en stavmikser får vi en luftig og sprudlende drikke. Supergod og leskende! 

6 dl eplejuice

150 gram frosne bær

1 lime, saften

75 gram melis

2 dl Z-Up, eller annen hvit brus

Bland eplejuice, frosne bær, limesaft og melis i en bolle og miks godt med en stavmikser. Bland inn eplejuicen. Dersom du ønsker alkohol i drikken kan du tilsette litt etter eget ønske. 

Fordel i høye fine glass og du en super velkomstdrikk til store og små i sommervarmen! 

Relaterte artikler