Strandguide

Playa Ambolo – Javeas nudiststrand

Kystlinjen mellom Benidorm og Denia er utvilsomt den vakreste og mest pittoreske av det nordlige Costa Blanca, der dramatiske fjellkjeder møter landskap av appelsin, oliven og mandellunder. Det er skrevet mye om klima og helsemessige fordeler på Costa Blanca, faktisk har Verdens helseorganisasjon (WHO) proklamert Moraira, Javea og Denia som et av de mest perfekte klima i verden.  

 

Denia

Denia er et av Costa Blancas mest populære feriesteder. Det gamle slottet castillo de Denia har majestetisk utsikt over byen og havnen, og huser også museet for arkeologi som gir et innblikk i Denia fra romertiden til moderne tid. Sør for Denia sitter Montgo fjellet som beskytter Denia fra de varme sørlige vindene om sommeren og gir byen et mikroklima som gir en årlig gjennomsnittstemperatur på 19 grader Celsius.  

Playas Les Marines strekker seg over 2.7 km og befinner seg  på nordsiden av Denia utenfor Carretera Les Marines. De har fin gylden sand, rolig sjø og er tildelt Blått Flagg. Her finner du solsenger, parasoller og pedalbåter som alle kan leies, livvakter, Røde Kors, parkering, buss stasjon, tilrettelagt for funksjonshemmede, toaletter og dusjer, offentlige telefoner, lekeområder for barn og et område for volleyball. Det finnes mange strandbarer og restauranter langs strandpromenaden.

Playa Les Rotes  ligger sør for sentrum og er  et område med strender av gylden sand og stein som strekker seg  ca 4 km. Det ligger utenfor «Carretera del Barranc del Monyo en Les Arenetes» og er kjent for sine vakre steinete bukter og  grenser til Parque Natural de Montgo, en fantastisk naturreservat. Strendene her har også «Blått Flagg».  For de som liker seg best uten klær finnes Zona La Cala Creek, som er en nudiststrand. Fasiliteter: Parkering, busstasjon, tilrettelagt for funksjonshemmede, badevakt, Røde Kors, toaletter og dusjer, offentlige telefoner. Det finnes ulike strandbarer og restauranter. Dette området er også bra for dykking.

Playa Deveses tilhører Denia med en  kystlinje på  over 3 km og består av gylne sandstrender med sanddyner og deretter rullesteinsstrender i sør. Strendene har Blått Flagg og er et område som passer for vannsport som kite-surfing og windsurfing. Det er også egnet for seiling. Fasiliteter: Solsenger og parasoller kan leies, parkering og bussterminalen, Røde Kors, Badevakter, strandpromenader for funksjonshemmede, område for idretter som volleyball, toaletter og dusjer, promenade, strandbarer og restauranter, offentlige telefoner.


Javea (Xàbia)

Javea, en tidligere fiskerlandsby, men er en svært populær upmarket resort med spanske og utenlandske holidaymakjavea promenarders likt. Byen har ca 20 000 fastboende. I løpet av de siste 10 årene de omkringliggende åssidene har blitt urbanisert med luksuriøse villaer. Byen forblir uberørt og fortsatt tilbyr en pen beliggenhet ved stranden med mange lokale livet andjavea villa aktiviteter. Satt tilbake fra kysten er Javea gamle byen som bevarer utseendet og atmosfæren i en typisk spansk landsby.

Playa El Arenal  er bystranden og med det ganske så travel.   Hvite sandstrender og en konfigurasjon med slake bakker som gjør dem svært egnet for bading. Sin nordlige grense består av Parador de Javea, som har en av de beste utsiktene mellom kappene til San Antonio og Nao.    Nær Parador er det en liten kanal med en liten marina for lystbåter. Du finner et bredt utvalg av restauranter for enhver smak og livlige barer med typiske sommer markeder. Stranden er en hesteskoformet strekning av fin hvit sand som er innrammet av mange barer, restauranter og gavebutikker. Denne stranden er spesielt trygt for barn der den skråner forsiktig ned i havet og har fått WHO  «ren strand «-pris.  Blått Flagg garanterer for rent vann og fasiliteter. Buss og taxi.

La Granadella,   En vakker rullesteinstrand i en lengde på  220 m i  ligger i utløpet av en bekk, og er omgitt av furutrær . Denne fantastiske stranden er bare tilgjengelig med bil på en vei som slynger seg gjennom furuskog – en fin kjøretur. Strand Fasiliteter: Stranden er basen til Javea Sailing Club, og tilbyr også gode dykkeforhold. Det er gode fasiliteter for funksjonshemmede, toalett og dusj, parkering, Røde Kors, livvakter, offentlige telefoner, restauranter og strandbarer.  Blått Flagg siden 1987.

Playa Ambolo.  Vil du være naken i Javea, må du hit. Stranden ligger sør for Cape Nao og vender mot den gåtefulle  Isla del Descubridor. En rustikk trapp er skåret inn i fjellet og fører til stranden. Her dominerer grus og store blokker av kalkstein og fjellvegger som gir den  spesielt attraktiv. Det er  relativt vanskelig  tilgang, selv om sommeren, Fordelen er at det ikke er særlig folksomt der.

 

Teulada/Moraira

Strendene i Teulada-Moraira oppkalt etter de to landsbyene som presenterer kommunen: En inne, Teulada og Moraira på kysten. Mens utviklingen dominerer mye av landskapet, beholder området stor verdi, ikke bare naturlig, men også historiearven, som f.eks mange vakttårn, særlig kjent er  Castillo de Moraira og vakttårnet fra Cap d’Or. Okkupasjonen av området i tidligere tider er best representert i  «la Cova de la Cendra» som også ligger i Cap d’Or. Det er tydelig at våre forfedre, som oss, var sterkt tiltrukket av det fantastiske landskapet: Hulen ble okkupert 6000-1500 f.Kr., og grotten er et viktig kapittel i kjennskapen til Valencias forhistorie.

Playa del Portet er plassert perfekt  i et av de sjeldneste og mest eksklusive av Morairas landskap. En vakker skjellformet bukt med krystallklart vann, sand og stein. En fantastisk scene for å ta et avslappende bad.  Lengden er 350 meter og du finner alt av fasiliteter her.

La playa l’Ampolla er kvintessensen for sin størrelse, og mye større enn resten av de kommunale strendene (400 meter lang og 50 meter bred), sandkvaliteten er super og stranden har store parkeringsplasser, lekeplasser og alle tjenestene en  dynamisk og ubekymret kystby kan tilby.

La playa L’Andragó er kjent for eksistensen av en kafé, med sin navnebror på den nærliggende øya Ibiza, for å skue solnedgangen om vinteren eller kjøle seg ned etter en lang dag på stranden om sommeren. Området tilbyr også en rekke restauranter. Utsikten over Moraira med sitt imponerende vakttårn er en av hovedattraksjonene. Stranden er bare 100 meter lang, men desto bredere, hele 75 meter. Vi tar også med rolige Platgetes stranden. Restaurantene er sjeldne i denne sektoren, men noen av de eksisterende er spesielle, nesten så man kan tro man befinner seg på en gresk øy.  

 

Benissa

Cala Baladrar består av   grus og steinblokker men har klart vann som er turkis og som får en til å tenke på vannet i Karibien. Det er i et miljø der furuskogen nesten når helt ned til havet. Ideell for både bad og for praktisering av seiling eller dykking. Om sommer har den også en liten, men livlig bar. Det finnes forøvrig en rekke små strender i Benissa. De består hovedsaklig av grov sand eller grus. Eksempler: Playa Cap Blanc, Playa Cala Advocat, Playa Els Pinets eller Playa La Llobella, som kanskje har den beste sanden.

 

Calpe

Calpe er et sted med dristige kontraster, der moderne bygninger og brede avenyer harmonerer med en gammel fiskerlandsby, der lokalbefolkningen er stolte av sin fortid, men likevel ønsker velkommen til turister og besøkende med hjertelig gjestfrihet. Opplev Calpes fiskehavn  med kjas og mas ettersom ettermiddagens fiskeauksjon nærmer seg. Restaurant terrasser fylles opp med livlige folkemengder  klare for å prøve noen av de ferske lokale skalldyr-delikatesser.  

La playa Calalga  ligger nord for Levante-stranden og i nærheten av en gangvei langs kysten, noen ganger samtidig med lang avstand gangsti (GR) som blir synlig ved de røde og hvite skilt funksjonen. Fra promenaden, fører en bratt rampe til denne interessante stranden hvor restene av undervannsvegetasjon akkumulerer. Går du denne ruten, som er beskrevet i «70 fjellturer» (kan kjøpes på Cafe Pavarotti), husk å stanse her. 

Playa La Fossa Levante  ligger i nærheten av saltslettene i Calpe, et herlig naturområde hvor flamingoer og måker og trekkfugler møtes, dens enorme naturverdier, til tross for tilstedeværelsen av en stor bebyggelse rundt. Denne vanskelige balansen,  ønskelig og mulig, er tydelig i denne unike enklaven. Stranden, som har alle fasiliteter, har en original utsikt mot Calpeklippen, er nesten en kilometer lang. 

Playa Arenal- Bol er en av de vakreste og mest populære strendene i Calpe. På kanten av den lange strandpromenaden noen av de mest moderne hoteller, hvor du kan nyte en fantastisk utsikt over stranden og klippen.  Vannkvaliteten og sin fine sand gjør den spesielt egnet for bading. Her finner alle fasiliteter, men også mange badegjester. Stranden er 1,2 km lang. 

La playa Cantal Roig  ligger skjermet fra fiskehavnen i Calpe. Den har en høy konsentrasjon av restauranter som gir deg mange muligheter til  å prøve det lokale kjøkkenet, med den ekstra attraksjon det er å se ankomsten av kommersielle fiskebåter og nyte fiskauksjoner. Til tross for sin beskjedne størrelse, er den ideell å gå med barn i enhver årstid, da den er   svært skjermet fra vinder fra nesten alle kanter.

 

Oliva

Playa Rabdells er en strand med en sterk naturlig karakter og en moderat tilstrømming av gjester, selv om sommeren. Den ligger nær et par campingplasser med direkte tilgang til sjøen, noe som likevel gjør den til en livlig strand til tider. Her finner du naturlige sanddyner og du finner deg enkelt en stille plass du kan nyte solen og  en fantastisk utsikt. Stranden er 1 km lang og 80 meter bred, har dusjer, toaletter og restauranter. Brukes aktivt av kitesurfere. Det gjør forøvrig også Playa Rio Mar, som også har en campingplass ved stranden, som aktivt satser på kitesurfere. Her avholdes blant annet kurs.

La playa Terranova-Burguera, på den nordlige  kyststrekningen fra Oliva, ligger i et moderat urbanisert område,  kjent som Oliva-stranden. Det er et moderat besøkt område omgitt av sitrustrær og sanddyner. Dette området er velegnet til surfing i alle sine former. 1,7 km lang og 80 meter bred gjør det lett å finne din egen usjenerte plass.

Relaterte artikler