LET’S TWIST AGAIN!

Navn: Ernest Evans

Født: 3 oktober 1941

Sted: Spring Gulley, Sør-Carolina USA

Kone: Catharina Lodders, gift 1964

Barn: Tre


CHUBBY CHECKER var en meget kreativ fyr, han skrev sanger, fant opp nye danser, hadde egen sanggruppe, jobbet i et hønseri, og spilte både piano og trommer. Allerede som 8 åring startet han egen sanggruppe og opptrådte rundt omkring i Philadelphia området hvor han bodde på slutten av 1950 tallet. Chubbys mor var en streng kristen dame, og både Chubby og hans 2 brødre ble holdt hardt i tømmene. Chubby jobbet også i butikk og der pleide han å underholde kundene med sang. Brødrene som faktisk het Spencer og Tracy var også med på dette.

Tiden gikk og Chubby begynte på high school i Philadelphia, og allerede da var han en mester på piano og trommer. Den aller første låten som Chubby presenterte, spilte han faktisk inn på et syngende julekort, men det ble ingen suksess. Den låten het «The Class».

Artisten og låtskriveren Hank Ballard spaserte rundt i byen Tampa i Florida en dag, der fikk han se en flokk tenåringer som danset en rar dans. Han tok med seg ideen hjem og lagde låten «The Twist». 5 måneder etterpå sa det pang for Chubby Checker, med hans versjon av låten «The Twist» tok det ikke mange dager før det var en ny dans verden over. For å si det mildt, dette var ingen dans for hofteopererte gamlinger, heller bedre for unge myke individer skulle man tro.

På denne tiden av 60 tallet flommet det over av nye dansetilbud verden over, det var ikke måte på hva man fant på av akrobatiske sprell, her er noen: Twist, Jenka, Fluedansen, Svømmedansen, Salsa, Limbo og mange flere. Låten «The Twist» var en milepæl i rockemusikken. Når vi nordmenn hørte ordet Twist, kunne det bare være to ting vi tenkte på, det kunne være pussegarn til bil, eller konfekt som var skrudd i begge ender, men etterhvert vridde vi oss i Norge også.

Chubby Checker’s neste store hits var «Pony Time». Den føk inn på alle listene med en gang, men det var en coverlåt fra så tidlig som 1928. Den var komponert i en Boogie-Woogie versjon av en herreman som het Clarens «Pinetop» Smith. Chubby’s versjon debuterte på Hot 100 listen og førsteplass på Top Five listen i USA den 27. feb. 1961.

Så kom «The Fly» (fluedansen), ja man kan si at folk var ganske enkelt lei av å danse swing. Platemerket hans på den tiden var Parkway Records og produsenten het Kal Mann. Chubby ville ikke gi seg på denne Twistbølgen som gikk rundt om i verden, så i desember 1961 slapp han låten » Let’s Twist Again» som var en ny gullplate. Våren 1962 spilte Chubby inn en duett med Dee Dee Sharp som de kalte «Slow Twistin» og denne havnet på 3. plass på listene. Den siste store hits for Chubby Checker var låten «Limbo Rock», etter det var det ingen store.

Sommeren 1963 begynte Twisten å ebbe ut, da kom Top 30 låten «Twist it up». Ideen til en ny dans var på trappene, det var «svømmedansen» og Chubby forsøkte seg igjen. Denne låten ble kalt «She Wants T’Svim» og ble sluppet i 1964. Da dukket det opp en kar som het Bobby Freeman, og han tok rotta på Chubby med sin versjon av svømmedansen som het «C’mon and Swim». Chubby svarte med «lets Do The Freddie», men likevel klarte han ikke å hamle opp med Freddie And The Dreamers.

Lufta begynte så smått å gå ut av ballongen for Chubby, og på 70 tallet prøvde han seg på Discobølgen, men det ble nærmest et magaplask.

Chubby Checker deltok også i to filmer, «Twist Around The Clock» og «Dont Knock The Twist».

I 1981 var han signert MCA-Records og gjorde en coverlåt av The Beatles «Back In The U.S.S.R», men den ble aldri utgitt. Året 1988 gjorde han en nyinnspilling av » The Twist » sammen med komirapperne The Fat Boys. Chubby Checker hadde 18 album og 12 EP-plater, samlealbumene bestod av 27 stk.

Chubby var ikke så hard på damene som så mange andre artister var, han fant sin kone 1964. Det var Catharina Lodders, det var en hollansk skjønnhet som hadde vært Miss World i 1962. De har 3 barn og er fremdeles lykkelig gift.

Ha en fin dag!

 

AV: TERJE HAGEN

Relaterte artikler