Mot full nettsensur?

Fra mange hold kommer meldinger de store internettgigantene som Google, Youtube, Facebook og Twitter sensurerer meninger og innhold de ikke liker.  Ser man nøyere etter er det meninger som ikke er akseptert som «politiske korrekt», som blir sensurert. Bak floskelsen om «hatefulle utsagn», tar de på seg rollen som dommere.  Googles Adsense trekker annonser fra høyreorienterte nettsteder, vi snakker ikke om naziorienterte sider, det er nok å være innvandrerkritisk.  Det er et angrep på ytringsfriheten. Det meldes ikke om noen tilsvarende innstramming på venstresiden.

Det er bemerkelsesverdig at selskaper som har tilnærmet monopol kan skalte og valte med ytringsfriheten.  I noen land, som Sverige og Tyskland er det politikerne selv som har tatt initiativet for å sensurere bort meninger de ikke liker.  Man kan stille seg spørsmålet hvor grensen går. Nå har partiene som tapte valget i fjor samlet seg for å påføre regjeringen enda et nederlag. De vil blant annet blokkere tilgangen til nettsidene til utenlandske spillselskaper.  Norsk Tipping skal selvsagt ikke ha noen begrensinger. De snille politikerne vil redde de spilleavhengige. Man blir jo ikke det på Norsk Tipping eller Rikstoto.

Dette er selvsagt falskt flagg. Politikerne vil ha skatter og avgifter og gir blaffen i folks spilleavhengighet.  At myndighetene begynner å blokkere nettsider og innføre meningssensur er fullstendig forkastelig. Dessuten er det bare et spill for galleriet, for vi tror ikke politikere er så til de grader uvitende at de ikke skjønner hvor lett det er å omgå slike regler. Fra før har Stortinget pålagt bankene å nekte transaksjoner til og fra utenlandske spilleselskaper. Dette tøvet kan løses med VPN og kryptovaluta.  Da mister myndighetene all kontroll, er det det de vil?  Vi som trodde politikerforakten hadde nådd bunnen, har tatt feil. Det som har skjedd blant våre «politikere» det siste året, kan ikke gi andre reaksjoner enn forakt og oppgitthet. Vi nevner i fleng alle «meetoosakene», opposisjonens  «korsfestelse» av Sylvi Listhaug, avsløringene om Trine Schei Grandes eskapader i Borten Moes kornåker og nå til sist, en to år gammel frekk tekstmelding fra et fyllekalas fra en hyttetur med senterpartipolitikere til Liv Signe Navarsete. Listhaug karakteriserte politikken i Norge som en «barnehage». Hun tok i hvert fall ikke for hardt i.  Det er en katastrofe at disse «barna» skal gripe inn i folks privatliv med sensur og forbud.

 

AV: Tom Bjørnø

 

Relaterte artikler