Åtte år til VM 2026

Liverpool virket klare for Champions League-finale etter 5-2 på Anfield og storspill fra Mohamed Salah 25 mot tidligere lagkamerater. Men Roma tente et lite håp med to sene mål. På tampen hadde Dzeko og Perotti hver sin mulighet til å score enda et mål for Roma. Italienerne måtte nå håpe på et nytt mirakel og 3–0 som de klarte i kvartfinalen mot Barcelona. Den som lever får se.  I etterkant er det alltid forståsegpåere som kommenterer.

Etterpåkloke var raskt ute med å kritisere Klopp fordi han tok ut Salah et kvarter før slutt, selv om alle kunne se at egypteren var dyktig sliten. – Hvis noen sier at det er min feil at vi slapp inn de to målene, så har jeg ingen problemer med det, sa  Klopp. – Vi var ikke like presise i pasningsspillet etter byttet. «Mo» løp for alle og jeg hadde ikke lyst til at han skulle bli skadet, forklarer den tyske manageren.  Hadde Salah spilt videre og blitt skadet, hadde alle lurt på hvorfor han ikke ble tatt av på 5-0. Forøvrig et bytte som nesten alle  managere ville ha gjort i tilsvarende situasjon. Salah hadde neppe kunne hindre de to baklengsmålene.

Dessverre rekker vi ikke å få med resultatet av den første kampen mellom Real Madrid og Bayern Munchen. Samtidig planlegges fotball-VM for 2016. Hvilke(t) land som blir vertskap  blir klart 13. juni. Det står  mellom Marokko og kombinasjonen USA, Canada og Mexico. I forbindelse med denne avgjørelsen har det brutt ut en maktkamp mellom generalsekretær i FIFA, Fatma Samoura fra Senegal og FIFA-president Gianni Infantino. Førstnevnte er trukket inn for FIFAs etikk-komite   anklaget for å ha brutt FIFAs etiske kode ved å ha gitt mangelfulle opplysninger og for å ha en interessekonflikt.  Hun skal nemlig ha relasjoner til tidligere Liverpool-spiller El Hadji Diouf, som nå jobber for å få 2026-VM til Marokko. Dette skal det  ikke ha vært opplyst om.  Andre anklager derimot FIFA-president Gianni Infantino for å ha oppfordret evalueringsgruppen til å finne bevis som kunne hindre Marokko i å vinne budrunden.  Maktkamp her som alle andre steder, og fellesnevneren er alltid penger.

 

AV. Tom Bjørnø

Relaterte artikler