ZINEDINE ZIDANE NY REAL MADRID-MANAGER

Zinedine Zidane er tilbake som Real Madrid-trener under et år etter at han forlot klubben.

Den populære franskmannen Zinedine Zidane returnerer til Madrid, og erstatter Santiago Solari som klubbens manager. Det er bekreftet av Real Madrid på deres egen hjemmeside. Zidane har signert en kontrakt som strekker seg til juni 2022. Zidane ledet Real Madrid til tre strake seirer i Champions League fra 2016 til 2018, og han tok ligagull med klubben i 2016/17-sesongen.

Santiago Solari fikk dermed bare fire og en halv måned i stolen som Real Madrid-manager, men klubben sier at Solari har blitt tilbudt å fortsette i en annen rolle i klubben. Når det går dårlig, er det alltid manageren som får unngjelde. Real Madrid har hatt en fryktelig sesong, og ligger bare som nummer tre i La Liga, tolv poeng bak ligaleder Barcelona. Like ille er målforskjellen: 

Real Madrid har kun femten plussmål i ligaen, og har bare scoret 47 mål på 27 kamper. Etter at de hvite tapte hele 1–4 hjemme for Ajax i Champions League og ble sendt hodestups ut av turneringen de hadde vunnet tre sesonger på rad, var et samstemt pressekorps enig i at Santiago Solari ikke er Real Madrid-trener neste sesong.

Real Madrid har hatt tre ulike managere denne sesongen. Sist det skjedde var i 2004/ 2005-sesongen. José Antonio Camacho fikk den gangen sparken allerede 20. september 2004. Mariano García Ramón overtok. Han hadde jobben i 101 dager før han ble “kastet av hesten” og erstattet av Vanderlei Luxemburg 30. desember 2004.

Før nyheten om Zidane kom, gikk det stadig sterkere rykter om en Madrid-retur for José Mourinho. Heldigvis skjedde ikke det. For Mourinho var en kontroversiell figur også i den spanske hovedstaden, som alle andre steder han har vært trener. Han kom i ordkrig med Pep Guardiola, i basketak med Barcelonas assistenttrener og sendte målvakt-legenden Iker Casillas på dør – blant mye annet. Zidane begynner med blanke ark. 

Real Madrid er distansert i ligaen, utslått i cup og Champions League og fullfører sesongen uten et eneste trofé.

AV: TOM BJØRNØ

Relaterte artikler