En dårlig vits

TV 2s håndballekspert Bent Svele var ekspertkommentator da hans egen datter spilte seriekamp for Storhamar mot Fredrikstad. – Hvis du holder på med sånne ting, så må du bare slutte med journalistikk, raste Medier 24-redaktør Erik Waatland.

Sveles har sammen med Harald Bredeli kommentert VM i håndball både for kvinner og menn og er en populær mann blant seerne. TV 2 Sportens Vegard Jansen Hagen i TV 2 Sporten mener at Svele løser dette på en uhyre profesjonell måte.

Akk ja, det er mye å ergre seg over av bagateller her i livet. Mens korrupsjon, nepotisme og vennetjenester florerer i hele samfunnsstrukturen, henger man seg opp i at Svele kommenterte en kamp datteren deltok i. Bent Svele kommenterte Storhamar og sin datter helt upartisk. Det er nok problemer om man ikke skal konstruere dem. Tross alt er dette kommentering av håndball, Svele har jo ingen innflytelse på selve spillet!

Grip fatt i de viktige tingene Watland! Om du er så selvtilfreds og sitter på moralens høyborg er det nok å ta fatt på. For eksempel i Oslo der “keiser” Raymonds bror, Per Morten Johansen  ble fjernet fra det kommunale Omsorgsbygg etter å ha ansatt egne familiemedlemmer og ble belønnet av byrådslederen med en  obskur stilling i Renovasjonsetaten der han hever nesten 1,2 millioner kroner i årslønn uten at Renovasjonsetaten visste han var ansatt der.

I tillegg finnes det en rekke eksempler på uheldige koplinger i Norge. Masse journalistmat for en gravende fagmann. At Svele får kritikk for å kommentere en håndballkamp der datteren spiller, synes derfor som en dårlig vits.  Men lag nok støy omkring bagateller, så “glemmer” saueflokken de store og alvorlige sakene.

AV: TOM BJØRNØ

Relaterte artikler