Hoderulling?

Han ble kastet som Spania-trener rett før VM etter å ha takket ja til Real Madrid, men oppholdet på Santiago Bernabéu kan bli kortvarig for Julen Lopetegui.

Real Madrid-manageren er under sterkt press etter lagets fjerde strake kamp uten seier – og uten scoring, pr 7.oktober. Siden helgen 13-14. oktober er landslagshelg, venter et Levantelag i form først 20. oktober i Madrid. Dette er storklubbens siste meritter: 0-3 mot Sevilla i La Liga, 0–0 mot Atlético Madrid i La Liga, 0-1 mot CSKA Moskva i Champions League og 0-1 mot Alavés i La Liga. Bare to ganger tidligere har klubben gått like lenge uten mål. Én kamp til uten mål og «rekorden» er tangert. – Et Real Madrid i fritt fall, skrev den spanske sportsavisen AS etter lørdagens 0-1-tap mot Alavés. Det er ikke bare Lopetegui som sitter utrygt på laglederbenken.

Også ex-manager i Real Madrid, nåværende manager i Manchester United, José Mourinho lever farlig. Avisen Daily Mirror hevdet før kampen mot Newcastle at han ville få sparken uansett resultat. Og starten på kampen skulle tilsi at avisen fikk rett. Bortelaget ledet 2–0 på Old Trafford før ti minutter var spilt, men så gjorde den kontroversielle portugiseren noen avgjørende bytter som sørget for at skam ble snudd til smil. Men at Mourinho må levere fremover, det er helt sikkert. Akkurat nå, pr 7. oktober er det en triller i toppen, med Manchester City, Chelsea og Liverpool, alle på 20 poeng. United ligger 7 poeng bak.

I Norge nærmer det seg sesongslutt, og Sandefjord sørget for et lite håp i Bergen og Molde etter å ha holdt Rosenborg til 1-1 på Lerkendal. Laget fra Vestfold rykker likevel ned etter å ha rotet bort et titalls poeng i sluttminuttene denne sesongen.

 

AV: TOM BJØRNØ

Relaterte artikler