Dyretragedie ved Albacete

En  lastebil med fem elefanter veltet på motorveien A-30  i Pozo Cañada i Albacete mandag 2. april.  Et av dyrene døde og to ble alvorlig skadet.   Ulykken skjedde da lastebilen forsøkte kjøre forbi en saktegående bil, ifølge politiet i Albacete. Da lastebilsjåføren satte opp farten og la over i venstre kjørefelt, tippet den over, sannsynligvis på grunn av den ujevne vektfordelingen og bevegelsen av elefantene.   Bilder publisert på Twitter av lokale myndigheter viste minst fem elefanter, noen med blodige ansikter, vandrende langs veien.   Elefantenes sirkustrenere ble kalt inn for å holde dem rolige da de på ny skulle transporteres   og fortsette reisen. De to elefantene med «alvorlige skader»  måtte flyttes med en kran.  I følge Albacete rådhus var elefantene rolige til tross for ulykken.  Kjøretøyet skal ha vært godkjent for slike oppdrag.    De skadde dyrene ble tatt hånd om på et felthospital satt opp på ulykkesstedet.  Sjåføren har høstet krass kritikk på sosiale media med meldinger som at «treneren burde ha dødd i stedet for elefantene».  Ulykken kommer bare dager etter at en flodhest rømte fra et sirkus i La Garrovilla, en liten by i Badajoz-regionen.   Dyret  var løs  mer enn en time før det ble fanget inn.  Guardia Civils naturvernstjeneste (SERPONA) har satt igang en undersøkelse om mulig forsømmelse fra ansatte ved sirkuset.

Av: Tom Bjørnø

Relaterte artikler