Organisert dyreplageri

“Okseløpet – los encierros de Ontinyent”, i provinsen Valencia, etterlot seg flere sårede under fiestaen første helgen i desember. Totalt måtte 18 personer ha assistanse fra helsepersonell etter møtet med el Toro.  Det mest alvorlige, nemlig en kvinne som dyret forårsaket ansiktsskader på, måtte overføres til Hospital de La Fe i Valencia. En annen av de alvorlige sårede var en gutt som oksen rammet hardt og som måtte behandlet på sykehuset i byen. Det er mange spaniere som spør om når dette skal ta slutt.

Hvordan er det mulig at et velutviklet sivilisert land som Spania fortsetter med disse primitive tradisjonene, som utvilsomt er det de fleste vil karakterisere som rent dyreplageri. Hvordan kan voksne mennesker synes det er gøy å se en okse blir plaget og ertet opp til den blir så sint at den angriper alle idiotene som heier. Er det gøy å se et dyr skli bortover glatte steiner og utvilsomt slå seg kraftig. Så gøy er det at mange risikerer livet for å oppleve det. Idioter sa vi, og vi står for det.

AV: TOM BJØRNØ

Relaterte artikler