Tom Tvedt atter en gang…

Idrettspresident Tom Tvedt er igjen i hardt vær. Og bakteppet er fortsatt det personlig dårlige forholdet mellom Tvedt (samboer med AP-sekretær Kjersti Stenseng) og tidligere kultur- og idrettsminister Linda Hofstad Helleland.

Visepresident i WADA, Helleland,  flagget tidlig at hun gikk imot at det  russiske antidopingbyrået igjen skulle få plass i WADA. Begrunnelsen er at de ikke har oppfylt to av kravene WADA tidligere har stilt dem. Tom Tvedt syntes å ha en annen mening, men istedet for å fronte den, reiste han heller til Kina og overlot ansvaret til visepresident i Norges idrettsforbund, Kristin Kloster Aasen. Problemet er imidlertid at Asen også er IOC-medlem, og IOC kjempet hardt for å få russerne tilbake.

Det dreier seg selvsagt om at penger overstyrer moralen. Sammenblanding av roller gjør at flere mistenker Aasen for ikke å ha kjempet særlig hardt for det norske standpunktet. For virkelig å gjøre farsen fullkommen, uttaler også Tvedt at han ikke aktivt vil støtte den tidligere idrettsministerens kampanje for å bli president i WADA. Hun er visepresident nå og en naturlig kandidat når valget skjer neste år. Dette får mange til å rase: Dagbladet kalte den manglende støtten til Helleland for «en skam» og mente dette må få konsekvenser for Tom Tvedt og idrettsstyret. «Dette er ingen ledelse som norsk idrett kan leve godt med» mente kommentator Espen Sæther. VG fulgte opp: «Maken til idrettspolitisk impotens som det NIF-ledelsen har utvist de siste dagene, skal du jammen meg lete lenge etter», skrev Leif Welhaven. Det er ikke vanskelig å være enig i den kritikken.  Vi har skrevet en rekke artikler om Tom Tvedt og idrettstyrets pengesløseri. Hvor mye tåler idretts-Norge før Tvedt må pakke snippesken?

AV: TOM BJØRNØ

Relaterte artikler