Guardia Civils spesialavdeling for naturbeskyttelse

Servicio de Protección de la Naturaleza (SEPRONA) er en spesialavdeling i Guardia Civil, med ansvar for beskyttelse av jord, vann og atmosfære, dyrs helse og bevaring av ora- og faunaarter. Avdelingen arbeider også mot utslipp og forurensing av miljøet, ulovlig handel med beskyttede arter, jakt og ulovlig skeaktivitet, beskyttelse av naturområder, forebygging, etterforskning og slukkingav branner. SEPRONA ble etablert i 1988 og reorganisert i 2000, og er det nærmeste vi kommer et of sielt spansk dyrepoliti. Det nnes en rekke frivillige organisasjoner som Gurdia Animales etc, men disse er såkalte NGO, frivillige. Et eksempel på Sepronas funksjon er et kameraopptak tilgjengelig på spanske avisers nettsider av en mann som kaster en gravid tispe på den andre siden av et gjerde uten å merke seg at sikkerhetskameraene tar ham opp på tape. Fyren parkerte bilen på et sted vekk fra kameraene, formentlig så de ikke skulle fange opp handlingen. Imidlertid viser bildene hvordan hunden Kolda faller og ender opp med å få et sterkt slag når hun treffer bakken. En ansatt fra en kennel i Vigo har tatt vare på henne og de re valpene hun fødte noen dager etter å ha blitt reddet. Seprona ber om publikums hjelp til å identi sere dyremishandleren, som kan bli straffet med opptil 30.000 euro om han blir tatt.

AV: TOM BJØRNØ

Relaterte artikler