Allergi- og røytefrie

Det finnes hunder som røyter mindre enn andre og det skyldes helt enkelt en ting. Hunderasene som røyterminst, er de som hundene har lang pels uten underull. Disse hundene røyter lite, men pelsen deres krever ofte mye børsting og stell.  Mange av disse hundene regnes også som mer allergivennlige enn andre. Her er noen av dem:

 

Bischon Frisé tilhører barbichon-familien som består av fire raser: Bolognese, malteser og bichon havanais som nå kalles bichon frisé. Ingen av disse fire hunderasene røyter særlig mye.

 

Chinese crested er en hunderase som finnes i to varianter: En hårløs og en langhåret variant. Chinese crested er en sjelden rase, som man ikke kan si helt sikkert hvor stammer fra. Rasens personlighet kjennetegnes ved at den er kjærlig, liker barn og passer godt som familiehund. En chinese crested elsker å leke.

 

Coton de tulear, også kalt bomullshund,  stammer opprinnelig fra Madagaskar. Rasens hannhunder blir omtrent 25-32 cm høye, mens tispene blir omtrent 22-28 cm høye.  Coton de tulear har en meget fin halvlang pels som ikke røyter.

 

Komondor er en stor, hvit hund med pels som minner om tykke snorer. Rasen stammer fra Ungarn. Opprinnelig var den en gjeter- og vakthund.  Dette er en meget sterk og hurtig rase, og pelsen gjør at den kan klare seg i skikkelig uvær. Komondoren knytter seg tett til sin familie og hen en tendens til å bli aggressiv ovenfor fremmede hunder, hvis den ikke blir sosialisert fra den er valp.

 

Lagotto romagnolo er en italiensk hunderase. Den lille arbeidshunden har sterke sanser, er loyal, kjærlig og leken. Rasen er lett å trene og trives godt sammen med andre dyr. Den lille hunden har en spesielt sterkt utviklet luktesans og blir ofte brukt til å finne trøfler. I tillegg blir den brukt som ettersøkshund, narkotikahund og sporhund.  Rasen passer godt som familiehund, men trenger mye stimuli og mosjon.

 

Puddel finnes i mange forskjellige varianter. Du få den i mange forskjellige størrelser. Rasen er intelligent, aktiv og leken. Den knytter seg tett til sin familie og liker barn. Pelsen er vannavstøtende, tett og krøllete og finnes i flere farger. Puddelen har en voksende pels som ikke røyter, men må klippes.

 

AV: TOM BJØRNØ

Relaterte artikler