Søker til alternative medier

Under min oppvekst var alle avisene og journalistene tydelig og godt plassert i sine respektive politiske partier eller politiske farger. Aftenposten var en høyreavis, Arbeiderbladet sa seg selv og Dagbladet hellet vel mye til partiet Venstre. Det fungerte veldig bra og vi var aldri i tvil om avisenes og journalistens politisk tilhørighet. De kritiserte hverandre for partiskhet og ensidighet, men det var renhårig nok. Ingen nektet for at de hadde tatt side. Og det var greit. Men så skjedde det noe. AKP (ml)-sympatisørene kk tydeligvis kontroll over journalistutdanningen. Aftenposten kk en redaktør med bakgrunn fra AKP (Hilde Haugsgjerd) og i dag sitter en SV-politiker som NRK- sjef. Det LO- og Arbeiderpartistyrte Amedia har kjøpt opp omtrent alt av lokalaviser, nå også Nettavisen. Den siste årlige medieundersøkelsen fra i fjor viser at Stortinget hadde vært helrødt om journalistene kk bestemme. Frp får 3,6 prosent og Høyre 13,5 prosent. Venstresiden inkludert MDG ville fått 126 av de 169 på tinget. Da er det lett å konstantere at journalistene ikke er i takt med folkemeningen. På toppen av det hele prøver de å innprente oss om at pressen skal være nøytral og sannferdig og per egen de nisjon er den liksom det. Bortsett fra at den ikke er det, noe som alle vet. Det enorme hykleriet og selvbedraget som store deler av hovedstrømsmediene (MSM) driver med er for stadig ere mennesker direkte frastøtende og har gitt opphavet til alternative medier på Internett. Det siste skuddet på denne stammen er “Resett. no”. Redaktør Helge Lurås har blitt “verdensberømt” i Norge etter å ha dratt skandalen omkring Venstrelederen fram i lyset. MSM gjorde hva de kunne for å prøve å tie saken ihjel, men måtte til slutt gi tapt. Kritikken fra de store avisene mot Lurås har vært enorm, men uten å gjøre særlig inntrykk på oss. VG, Dagbladet og de andre har nemlig selv i mange år praktisert en journalistikk som til og med har drevet enkeltmennesker til selvmord. VGs storsatsing om «det hvite raseriet» forteller vel det meste. Her ble de mest ekstreme holdninger fra nazistiske miljøer koplet til personer avisen har lagt for hat, eksempelvis Sylvi Listhaug og Donald Trump inkludert deres tilhengere ved å si at “det er slik de er”. Trumf har vært daglig skyteskive der ensidigheten ikke kjenner noen grenser. Slikt slår tilbake. Alternative medier som bl.a. “Resett” er svaret. I desember lå Resett på 2.plass med 228 000 unike brukere per måned etter Document.no. I januar eksploderte disse tallene med opptil 90.000 unike brukere hver dag. Ikke rart det svettes i Akersgata. Nå er det VG, Aftenposten, NRK, TV2, Dagbladets tur til å bli dukket og folk synes de fortjener det. Nå har disse menneskene fått panikk og opprettet “Faktisk.no”. Dette skal liksom være en vaktbikkje som skal passe på at alt som skrives er fakta. Opprettet av dem selv, kan det bli noe annet enn “bukken og havresekken”?

AV: TOM BJØRNØ

Relaterte artikler