Nesten 1000 kortfilmer til filmfestivalen

Alfàs del Pi Filmfestival har mottatt totalt 993 korte filmer, hvorav rundt 20% er laget av kvinner. Konkurransen er åpen for deltagelse av produsenter og produsenter av fiksjonsfilmer i digitalt format, men må ikke overstige 30 minutter. I denne trettiende utgaven, har mer enn 99% av verkene kommer til festivalen via digitale plattformer som  Festhome (736), Movibeta (165) og Klick for Festivals (83). Bare 9 av 993 leverte filmer har funnet veien via andre virkemidler som vanlig post eller bud, forklarte  visedirektør for arrangementet, Javier Pascual, sammen med kulturråd, Mayte Garcia, og lederen Rocío Guijarro. Som i tidligere år, er det regioner som skiller seg ut med en betydelig tilstedeværelse av kortfilmer til festivalen, inkludert Madrid, Catalonia, Baskerland og Valencia.

Konkurransen, som finner sted fra 6. til 15. juli, har mottatt totalt 7,755 kortfilmer i sin 30-årige historie. «I løpet av de 17 første årene kom man aldri over 100 innsendte kortfilmer, og det var først fra den 24. utgaven, digitale teknikk kom inn for fullt og revolusjonerte denne konkurransen. Nå venter vi på å overgå tusen» forklarte Pascual.  Som alle tidligere år, er konkurransen sponset av Nedgia Cegas, Film Festival de l’Alfas .   Førstepremien er på 5000 euro og Faro de Plata,  andre premie på 2500 euro og  tredje premie på 1250 euro, i tillegg en publikumspremie på 500 euro. Prisene tildeles også til beste skuespiller, skript, regissør og fotograf.  Også nytt, i år har festivalen  i samarbeid med  Asociación Huellas Borradas de Mujer, en pris for beste kortfilm regissert av kvinner, satt til 500 euro. I år har totalt 180 kortfilmer laget av kvinner blitt sendt til konkurransen.

 

AV: TOM BJØRNØ

Relaterte artikler