Benidorm i Tangofeber

VIII Festival Internacional Ataque Tango Benidorm

”Tango er mer enn bare en dans, den er dans av glede og ros for livet.  Tango er ren magi”, sier argentinske Marilú Fischer, som reiser rundt i hele verden for å spre argentinsk Tango. I utgaven 15.11.2018 skrev Aktuelt Spania om henne og Tangoen. 

Det er ingen mindre enn Marilú Fischer som organiserer nå for åttende gang  den Internasjonale Tango Festivalen Ataque Tango i Benidorm,  denne pulserende byen. Arrangementet holdes over 4 dager, fra 11. til 14. april,   i Hotel Deloix Aqua Center i Benidorm. Festivalen tiltrekker ”Tangueros” fra hele verden for å feire denne begivenheten i Benidorm. 

Det tilbys mange aktiviteter i disse fire dagene, ikke bare for Tango eksperter, men også for tangoelskere og folk som er nysgjerrige på tango: Blant annet workshops for å lære og forbedre teknikken. Tango-undervisning gis av tangolærere som er veldig godt kjent i Argentina. Det holdes ”Milongas” på formiddagen, ettermiddagen og kvelden på forskjellige steder i hotellet, innendørs og utendørs (”Sun Set Milonga”).

Det tilbys også en utflukt inklusive ”Milonga” til et veldig  spesielt sted. Profesjonelle DJ´er  som Roberto Rampini, Juan José Guillén Pernia og Marcelo Martín tar seg av musikken. Like som det argentinske  Sexteto Milonguero med sin spesielle, forfriskende tolkning av tango. 

Lørdag, 13. april, fra kl. 22.30 til kl. 03.00 holdes ”Milonga de Gala” med musikkgruppen ”Sexteto Milonguero”. Det presenteres et stort tangoshow ved tangolærerne Irá Duarte & Jesús Paez, Christina Lugo & Marcelo Martín, Ángela Quacquarella & Mauro Rossi og Marilú Fischer & Roberto W. Groothuis. Og selvfølgelig, nok mulighet for alle tangoentusiaster til å danse!

Den internasjonale tango-festivalen Ataque Tango holdes fra 11.-14. april på  Hotel Deloix Aqua Center i Benidorm, Avenida Dr. Severo Ochoa 34.  Mer informasjon og påmelding på: www.ataquetango.com . Tel: + 34 676 150 404 (spansk/engelsk/tysk). Selvfølgelig er det også  mulig å bo på samme hotell under tangofestivalen.

Husk: Tangofeber er smittsom! La deg bli smittet!

Tekst: Karin Eickel-Hermanrud

Foto: Marilú Fischer

Relaterte artikler