Britene tilbake i Benidorm

Benidorm og Valencia leder an på topp når det gjelder hotellbelegget, som holder på 70 % til tross for usikkerheten som hersker. Britene utgjør 26 prosent av totalen. Det er også hovedgrunnen til at smittetallene i Benidorm er langt høyere enn i områdene rundt.

Hotellbelegget i det valencianske samfunnet konsoliderer en uke til noen interessante data som viser verdien av turisme i forbrukskurven til europeiske og spanske borgere. Og det er at  en stor del av turistdestinasjonene i regionen igjen har registrert beleggsdata som ligger på rundt 70 % i snitt  som, selv om de er langt fra det normale, representerer en opprettholdelse av forholdstallene som er registrert gjennom hele oktober måned.

Benidorm  stabiliserer hotellbelegget med lange opphold siden forskjellen i belegg mellom hele uken (68,4 %) og helgen (69,2 %) er  mindre enn ett poeng. Det internasjonale markedet fortsetter å gi turister, og britene står allerede for 26 % av totalen uten at den organiserte turoperasjonen ennå har startet med kraft. Det er steder som  Valencia,  som i løpet av  helgen har passert 80% takket være begivenhetene  som har funnet sted i byen, med en spesiell forekomst i  halvmaraton der rundt 9000 løpere har deltatt  i  store løpende arrangementer, mange av dem utlendinger som har benyttet anledningen til å besøke byen. Til dette kommer arrangementer på Feria Valencia, og Mostra de Turisme de la Comunitat Valenciana som har stilt ut det brede spekteret av turistprodukter.  Vi trekker også frem  Castellón,  som er nær 67 % belegg i løpet av helgen,  med en internasjonal markedsandel på nesten 20 % ledet av franske turister. 

Relaterte artikler