Transportstreiken fortsetter

parked trucks

l fortsetter  transportstreiken som har vært aktiv i snart to uker. Transportørene opprettholder streikene til tross for møtene med regjeringen til Pedro Sánchez og selv om supermarkedene rapporteres å mangle basisvarer, som melk.  

Regjeringen tilbyr en rabatt på 20 cent per liter på drivstoff frem til 30. juni. Nærmere bestemt vil det gis en bonus på 15 cent per liter drivstoff til denne gruppen, hvortil ytterligere minst 5 cent vil være bidrag fra oljeselskapene. Ytterligere 450 millioner euro vil bli gitt i direkte støtte til både gods- og persontransportsektoren fra offentlige budsjetter: beløpet vil være 1 250 euro per lastebil, 950 euro per buss, 500 per varebil og 300 per lett kjøretøy (drosjer, VTC og ambulanser) , med en maksimal grense på 400 000 euro per selskap. Forlengelse av løpetiden på ICO-lån til sektoren og dobling av budsjettet for bistand til å forlate transportyrket (fra 10 til 20 millioner euro).

 «Plataforma en Defensa del Transporte»   har bedt transportørene som støtter streiken om ikke å kaste inn håndkleet nå «under noen omstendigheter» og har avvist forslagene som Regjeringen ble enige med  Comité Nacional del Transporte por Carretera (CNTC) «Vi ber ikke om almisse, hjelpen de ønsker å gi oss er ikke løsningen på noe», hevdet han. Transportplattformen, som  innkaller til streikene, kunngjorde fredag ​​etter møtet med regjeringen at de fortsetter med protestene. I sitt møte med samferdselsministeren lovet hun å presentere «innen 2 eller 3 måneder et lovforslag som inkluderer umuligheten av å kontrahere med tap», noe som virker utilstrekkelig for transportører fordi, som de sier, de trenger det «i løpet av disse måneder og det er   et midlertidig dekret» som kun reduserer «sektorens konkurs.»

Hundrevis av lastebilsjåfører deltok denne lørdagen i en sakte marsj gjennom Madrid som har foregått uten uhell på M-40, M-11 og M-30. Manuel Hernández , hjemmehørende i Hellín, er representanten for 85 % av de selvstendig næringsdrivende i transportsektoren og har blitt personen som har satt regjeringen til Pedro Sánchez i sjakk på grunn av innvirkningen energikrisen har hatt på Spania som et resultat av krigen i Ukraina

Relaterte artikler