Døde etter tredje injeksjon

Braveheart -skuespilleren Michael Mitchell dør seks dager etter at han fikk tredje Pfizer «booster» sprøyte for covid.

 Ifølge rapporter tok Mitchell sine to første doser av Sinovac -vaksinen tilbake i slutten av februar. Sinovac er tilgjengelig i nesten alle andre land bortsett fra USA, Russland og store deler av Vest -Europa. Det er den samme vaksinen som drepte den kinesiske virusforskeren Novilia Sjafri Bachtiar tilbake i juli. Etter å ha fått de to første stikkene av Sinovac, var Mitchell tilsynelatende redd for å muligens teste «positiv» for den nye «delta -varianten», så han skyndte seg ut for å ta en tredje injeksjon fra Pfizer.

Mitchell var kjent som en ihuga vaksinetilhenger. Han skrøt på sosiale medier om hvordan de to første injeksjonene av Sinovac, som ble gjort i Kina, ikke ga noen negative bivirkninger. Mitchell var også sterk tilhenger av masker, etter å ha lagt ut et offentlig bilde på Facebook siden sin 31. mars som skildret tegneseriefiguren Charlie Brown iført maske mens han mumlet gjennom masken, «God sorg, bare bruk masken.» Omtrent en måned senere ble Mitchell aggressiv på sosiale medier pga tilfeller av covid som visstnok økte i Tyrkia fordi folk der nektet å bruke masker. «Å nei, Tyrkias Covid -tilfeller har blitt gale, på grunn av folk  som ikke bærer masker og holder sosial avstand, og nå går vi tilbake i fullstendig lockdown fra i kveld,» skrev Mitchell i en tirade, tilsynelatende værende i Tyrkia den gangen .

2. mai viste Mitchell stolt Facebook -profilbildet sitt med et «fullstendig vaksinert» banner etter stolt å ha tatt de to første dosene. Mitchell fortsatte å oppfordre sine tilhengere til også å ta sine, og hevdet at bare «0,005%» av alle vaksinemottakere opplever noen form for bivirkninger fra vaksinene. I juni feiret Mitchell offentlig Verdens helseorganisasjons (WHO) aksept av Sinovac som en levedyktig vaksine mot det kinesiske viruset. Dette var tilsynelatende en viktig milepæl for Mitchell, som tok de to første stikkene uten å vite om de ville være akseptable for internasjonale reiser. 16. juli kunngjorde Mitchell at han ganske enkelt ikke hadde fått nok injeksjoner på det tidspunktet, så han bestemte seg for å få en tredje fra Pfizer.  Mitchells siste innlegg på sosiale medier ble lagt ut 21. juli: «PS Jeg har fått tre vaksinasjoner av forskjellige merker, så vi kan lære mer om en vei videre.» Dagen etter falt Mitchell død om i en marinahytte i nærheten av husbåten sin.

TheCovidBlog.com, Archive.is

Relaterte artikler