Ryanair lammet av streik

Ryanair-piloter fra Tyskland, Belgia, Irland og Sverige har varslet streik fra i dag  fredag for å protestere mot flyselskapets arbeidsforhold. De nederlandske arbeidstakere, etter at selskapet forsøkte å forhindre det gjennom domstolene, har bekreftet at de også går med i streiken. På grunn av dette har Ryanair inntil nå  kansellert rundt 400 flyreiser, men beslutningen fra de hollandske pilotene betyr enda flere kanselleringer.  Totalt er mer enn  70.000 passasjerer  rammet. Mer enn 14.000 er  rammet bare i Spania. Dette er den andre streiken på mindre enn en måned i det  ledende lavprisflyselskapet i Europa, og den første i sin historie som blir utført i fellesskap av piloter fra flere land. I Spania er det flyplassene i Barcelona og Alicante som er hardest rammet.

 

AV: TOM BJØRNØ

Relaterte artikler