Vil oppdage COVID via WhatsApp

green and white apple logo

Det vil den gjøre gjennom Boti, chatten for konsultasjoner fra byregjeringen i Buenos Aires, som hevder å ha utviklet et kunstig intelligenssystem for å identifisere om lyden av hoste tilsvarer en person som kan ha infeksjonen.

 Veien til helvete er brolagt med gode intensjoner, heter det i et gammelt ordspråk. Her har vi et nylig eksempel: I en uvanlig kunngjøring fra Larretas stabssjef,  Felipe Miguel , bekreftet Buenos Aires-regjeringen at de vil begynne  å lete etter positive COVID-19-tilfeller  gjennom et kunstig intelligensprogram som  vil analysere lydsignaler sendt via WhatsApp av mennesker som hoster. Koronavirusinfeksjon kan manifestere seg gjennom  flere symptomer , som hoste, høy feber, kortpustethet, alvorlig sår hals, plutselig tap av smak eller lukt, og nå omicron-varianten gjennom hodepine, muskelsmerter, diaré, oppkast og nesetetthet.

Basert på dette hevder Buenos Aires-regjeringen å ha  utviklet en kunstig intelligens  som vil bli innlemmet i  Boti , byens automatiserte WhatsApp (11-5050-0147), kalt  IATos , som kan oppdage med  86 % sikkerhet  om en sak er mistenkt å være COVID og krever svapping bare ved å lytte til en lyd av pasientens hoste. Funksjonaliteten er merkelig og mangler studier for å støtte den. Ifølge rapporter fra andre land, selv om COVID-19-hosten vanligvis er tørr, det vil si at den ikke frigjør slim,  faller denne typen symptomer sammen med andre sykdommer som ikke er relatert til SARS-CoV-2, som influensa fra andre virus, astma, allergier, gastroøsofageal refluks eller irritasjon fra miljøfaktorer .

Videre, selv om en COVID-19 kan identifiseres ved lydspekteret til en hoste,  tilsvarer de aller fleste tilfellene for tiden omicron-varianten, som vanligvis er lokalisert i de øvre luftveiene og ikke genererer hoste.  «-Det er et skritt fremover i utviklingen av kunstig intelligens, det er et verktøy for å  klassifisere stemme-, puste- og hostelyder. Fra denne innlemmelsen i Boti kommer vi til å  tilby innbyggerne muligheten til å vite om det er praktisk for dem å ta en test eller ikke, forklarte Miguel, som skapte kontrovers på grunn av en dårlig skrevet tweet.

«CABA oppdager allerede muligheten for smitte av koronavirus gjennom WhatsApp-lyd «, var det første han tweetet før nyhetene kom ut. Til å begynne med trodde brukere at  kunngjøringen betydde at de ville høre på WhatsApp-lyder uten samtykke fra folket , noe som tjenestemannen raskt måtte avklare. «Mange tilfeller er  asymptomatiske  og kan utelates fra beslutningen om å bli testet, den store fordelen er  enkelheten til Boti, dette kan gjøres hjemmefra, uten behov for å mobilisere ,» la han til, igjen uten mye mening, siden asymptomatisk tilfeller ikke har hoste. Når en person konsulterer Boti og velger alternativet «Jeg har symptomer på COVID-19 ″, som en del av  triage -prosessen, for å finne ut om personen har symptomer eller om han var en nærkontakt av et bekreftet tilfelle,  vil personen nå kunne ta opp og sende lyd med hosten din .

«Hosten genererer en annen resonans hos de som er infisert med COVID-19 «, forklarte undersekretæren for helseplanlegging,  Daniel Ferrante , uten å presentere tilsvarende bevis. Ferrante forsikret at roboten ble «trent» med 140 000 prøver av lydmønsteret til forskjellige personer med COVID , og selv om resultatene ikke var så avgjørende som de burde ha vært,  var det en «god» metode for testanbefaling , men at » det er ikke en diagnostisk metode».

Hvordan var prosessen med å samle inn 140 000 hosteprøver?  Ifølge Ferrante ble folk de siste månedene, da Boti sendte resultatet av den positive PCR-testen, spurt om de ønsket å ta opp en lyd, og deretter  ble IATos-systemdatabasen laget med det materialet. I en foreløpig test, » av totalt 2687 evaluerte lydfiler, anbefalte IATos å teste 554 personer. Av disse 554 personene testet 436 positivt  og 118 var negativ , «forklarte sekretæren for innovasjon og digital transformasjon i byen, Diego Fernández. Denne prosessen ble godkjent av Elizalde Hospitals etiske komité , men den ble ikke fagfellevurdert og prøvene ble ikke offentliggjort. Hva er det neste i utviklingen av kunstig intelligens?

Kilde: https://derechadiario.com.ar/

Relaterte artikler