Funnet livløs i cellen

John McAfee , 75, mannen bak det berømte datamaskin-antivirusprogrammet med samme navn, har begått selvmord i sin celle i modul 1 i Brians 2 Penitentiary Center (Barcelona). Datavitenskapsmannen ventet på utleveringsprosessen til USA, der han var ettersøkt for skatteunndragelse.

Ifølge fengselskilder skal John McAfee ha begått selvmord. Fra det øyeblikket hvor det ble klart at noe skjedde  i amerikanerenes celle, grep overvåkingspersonell og fengselsmedisinske tjenestepersonell straks  inn med gjenopplivningsforsøk på McAfee, men til slutt  bekreftet legene hans død. Den rettslige kommisjonen studerer årsakene til den innsattes død, og ifølge kildene indikerer alt at det er et selvmord.

John Mcafee kom i fengsel 4. oktober i fjor etter et domstolpålegg, som gikk med på utlevering til USA av skaperen av det berømte datamaskinantivirusprogrammet McAfee for påstått skatteunndragelse ved å skjule høye inntekter mellom 2016 og 2018. McAfee ble arrestert i oktober på El Prat flyplass, i Barcelona, ​​da han var i ferd med å ta et fly til Istanbul, og siden har han vært i forebyggende forvaring. Under utleveringshøringen hevdet forretningsmannen, hvis skattegjeld til USA utgjør mer enn fire millioner dollar, å ha betalt «millioner av dollar i skatt» og sa at han var offer for politisk forfølgelse for å ha fordømt korrupsjon i skattevesenet. «Det er ingen bevis for at noe slikt kan skje,» svarte Landsretten, som la til at kravet «har beskyttelse i en forbrytelse mot offentlige finanser – skatteunndragelse».

Det er dystert nå å tenke tilbake på en melding som  McAfee la igjen på sine sosiale nettverk. I meldingen hevdet John McAfee om fengselsoppholdet at han hadde «venner» og at maten var «god». Imidlertid står disse positive meldingene i grell kontrast til det han også skrev: «Du vet at hvis jeg henger meg, Epstein – med henvisning til  Jeffrey Epstein, som angivelig begikk selvmord i fengselet etter å ha blitt anklaget for sexhandel med mindreårige – vil det ikke være min feil.»

Kilde: okdiario.com

Relaterte artikler