Hvor går Messi?

Torsdag kveld meddelte Barcelona  at Lionel Messi forlater klubben etter 18 år. Klubben trekker frem økonomiske og strukturelle hindringer – og legger hele skylden på La Liga. Nå er spørsmålet: Hvor går Messi?

Flere medier meldte i juni at argentineren var enig med klubben om et kraftig lønnskutt og skulle forlenge med fem år, mens Barcelona selv oppgir «strukturelle og økonomiske utfordringer» som en forklaring på hvorfor så ikke skjedde likevel. Barcelona var nødt til å omstille seg økonomisk for å holde seg innenfor La Ligas økonomiske Fair Play-regler. 

Allerede i fjor sommer truet Messi med å forlate klubben og uttrykte sin misnøye med presidenten Barcelonas president Josep Maria Bartomeu offentlig. Bartomeu trakk seg i oktober etter en underskriftskampanje for å få ham avsatt gjennom et mistillitsforslag.  Klubben har drevet over evne og nå gir det konsekvenser. Både store inntektsfall, lån og lønnsutgifter gjør at de ikke kan forlenge.  Messi har hatt et image som en blyg og beskjeden gutt.  Så gikk han ut og kritiserte klubben. Derfor får han litt av æren for å ha veltet Bartomeu-regimet – styret som har skapt alle problemene. At klubben måtte spille for tomme tribuner under pandemien forsterket den økonomiske krisen ytterligere.

Kampen om Messi er i gang. PSG er en av klubbene som ligger først i løypa. Det var faren til Messi som kontaktet klubben for å spørre om PSG fortsatt kunne signere sønnen. Uansett er det ikke den eneste klubben som Messis apparat har adressert de siste timene, og blant de siste påmeldte i kampen er Londonklubben.   Chelsea. Den andre kandidaten, som MARCA rapporterte i går, er Manchester City. Når det gjelder PSG, er sannheten at det allerede har vært diskusjoner, og dette er  et viktig skritt.    Den spanske sportsavisen MARCA meldte i går at PSG står overfor et underskudd som overstiger 200 millioner euro og er forpliktet til å selge spillere. Klubbeieren, Nasser al Khelaifi,  ønsker seg Messi, men vil ikke miste Mbappé, og tanken er at de spiller sammen, men spillere må selges.  

Det andre alternativet og  det raskeste er uten tvil er å sette Mbappé på markedet. Før nyheten kom, informerte klubben allerede Ligue 1 om at den kunne kjøpe for 225 millioner euro hvis den solgte spillere til en verdi av 180. Nå gir de ikke opp. Klubben vet at hvis den i morgen setter Kylian til salgs, som i dag nekter å fornye kontrakten med PSG og med Real Madrid på jakt, blir Messi lettere. Men  PSG -presidenten vil at Kylian Mbappé  skal bli og være villig til å fornye kontrakten, til tross for Messi. Spørsmålet er hvordan Al Khelaifi vil kunne levere.

Kilde: marca.es – vg.no

Relaterte artikler