Europeerne må forberede seg på strømstans

white red and green map

Nå er det også mangel på kull fordi kineserne kjøper alt de kan få på verdensmarkedet. Dette vil forverre energikrisen i Europa ytterligere. En blackout blir mer og mer sannsynlig.

Til tross for den spente situasjonen i energisektoren og de ekstreme gassprisene, setter den tyske partileder for de grønne, Annalena Baerbock seg mot driftstillatelse for gassrørledningen Nord Stream 2 med gassforsyninger fra Russland. De høye bensinprisene er et resultat av økt etterspørsel og russisk taktikk, hevder hun. Hun holder bevisst det faktum tilbake at disse priseksplosjonene skyldes spekulasjonene på gassmarkedet som er gjort  mulig av EU. Hun nevner også det faktum at gasslageret ikke ble fylt på grunn av mangel på vindkraft fordi det blåste for lite denne sommeren. Bare 2030-agendaen synes viktig for de grønne, fordi kullfasingen skal bringes frem til 2030. Vil De Grønne at innbyggerne skal fryse og sulte ihjel i vinter?  

For det blir stadig tydeligere at en eller flere blackout kommer denne vinteren. Muligens i slutten av oktober / begynnelsen av november. Etter en lang stillhet øker interessen for dette faktum også i vanlige medier og fra offisielle organer i både Tyskland og Østerrike. På grunn av nedleggelsen av kraftverk i Tyskland, er det europeiske strømnettet mer rystet enn noensinne, noe som demonstreres av de mer enn 160 nødvendige stabiliserende inngrepene i år av APG (Austrian Power Grid) alene. De østerrikske væpnede styrker anbefaler allerede å forberede seg for blackout .

Blackout kommer, det eneste spørsmålet er når. Selv Østerrikes innenriksminister Karl Nehammer (ÖVP)  advarer nå om denne trusselen. De utbredte feilene de siste ukene i Dresden , Wiesbaden , Bielefeld og Rosenheim, samt strømbruddene i Spania, Portugal og deler av Frankrike 24. juli og strømbrudd i Sørøst-Europa 8. januar , beviser at dette er reelt.  Den «grønne svingen» i energipolitikken fører med seg en dramatisk økende risiko for disse nettsviktene i Europa. Men det er fortsatt en annen fare: Totale feil utløst av cyberangrep, som kunngjort av Klaus Schwab i sammenheng med hans Cyber ​​Polygon -simuleringsspill, noe som ville resultere i en fullstendig «stillstand i samfunnet». Og advarslene hoper seg opp: Den amerikanske investeringsbanken Goldman Sachs spår store strømbrudd i Europa i vinter. Også fra det østerrikske forsvarsdepartementet:  Det er en identisk advarsel, så vel som fra det tyske forbundskontoret for samfunnssikkerhet og kontoret for teknologievaluering. 

Er du forberedt på at strøm, telefon, internett,  offentlig transport og muligens også varme og vannforsyning ikke lenger vil fungere?  «Blackout – et strømbrudd som endrer alt» er navnet på videoen utgitt av østerrikske myndigheter og forklarer farene som ofte undervurderes ved strømbrudd fordi de vanligvis ikke varer for lenge.   Om strømmen  svikter i flere timer eller til og med dager vil bensinstasjoner, minibanker, mobiltelefonnett, internett, selvåpnende dører, heiser, oppvarming eller vannforsyning   ikke lenger fungere- det er de færreste innbyggerne som tenker på det. 

Dette betyr også at tilførselen av mat, hygieneartikler og medisiner blir avbrutt. I noen tilfeller må du også forvente problemer med  deponering av kloakk. I hjemmet påvirkes belysning, kjøleskap og de fleste varmeanlegg. Nødsamtaler kan ikke lenger foretas. Bare det du er forberedt og virkelig har ting tilgjengelig kan hjelpe deg. Ekstern hjelp er ikke mulig. Kjøp i butikker vil også slutte å fungere fordi tekniske systemer mislykkes og logistikken kollapser. Så hva kan være nyttig og nyttig? Batteridrevet radio (bilradio!) Lommelykter eller frontlykter (inkludert nok reservebatterier) Lys, lightere, brannslukningsapparater, karbonmonoksiddetektorer. Vann (2 liter per person per dag; 3-5 dager), drikke, te, kaffe Holdbar mat i minimum 2 uker (nudler, ris, hermetikk …) Essensielle medisiner i 2 uker, førstehjelpssett. Hygieneartikler, søppelsekker, klebebånd, kabelbindere. Gasskomfyr, grill, opptenningshjelp. Kontanter med små sedler og mynter. Soveposer, tepper, varme klær. Spill, notatbøker, penner. Bilen skal alltid ha minst en halv tank med bensin eller diesel. Er du smart har du en 20-liters kanne i bakhånd. I et slike tilfelle er det naivt å  stole på staten. Fordi redningsarbeiderne selv er berørt og har hendene fulle. De må frigjøre folk fra t -banen eller heiser, hjelpe til med pleie på sykehus eller aldershjem, eller ta seg av nødssituasjoner etter ulykker.

Til tross for alle disse fakta, ønsker Annalena Baerbock fra De Grønne at det ikke skal leveres ekstra gass fra Russland gjennom den nye Nord Stream 2 -rørledningen. Det er tydelig at Baerbock ikke bryr seg om tyskerne må fryse i hjel i vinter i tilfelle en sannsynlig blackout . Bare implementeringen av 2030-agendaen synes viktig for henne , noe hun tydeliggjør med kravet om at utfasing av kull bør fremskyndes fra 2038 til 2030.

 Baerbock benekter ikke at Russland leverte gass til Europa i henhold til kontrakten. For unnlatelsen av å fylle de europeiske gasslagrene om sommeren, skylder hun imidlertid på  Russland : «Dette ble sannsynligvis forårsaket av russisk side bevisst for å tvinge igangkjøringen av Nord Stream 2,» sa hun. Hun ignorerer ganske enkelt det faktum at Russland har levert mer gass enn noen gang før, ifølge Oxford Institute, og at leverandøren Gazprom trolig har nådd ytelsesgrensen i år. Fordi,  mens Russland oppfyller kontraktene og leverer, har andre nasjoner strupet sine leveranser , slik for eksempel den russiske presidenten Vladimir Putin er sitert i en artikkel i Anti-Spiegel : “Vi øker våre leveranser, men våre partnere fra andre land, inkludert USA, reduserer leveranser til Europa. (…) I de ni første månedene i år økte gassleveransene  fra Russland til Europa med 15 prosent. «

Gassprisen har nesten ti -doblet seg i forhold til året før . Gazprom mottar ifølge kontraktene  bare 230 til 300 euro av dagens pris på 1700 euro per kubikkmeter gass. Siden reformen av EUs gassdirektiv har naturgass blitt handlet på børsen. Så det er importørene og mellommennene som tjener penger på menneskene her, rapporterer Anti-Spiegel . Den nåværende situasjonen var allerede forutsigbar denne sommeren , men EU reagerte ikke . På grunn av mangel på vind  måtte naturgassen brukes til å generere energi. De gasslagre er derfor ikke fylt opp igjen.  Snart må tyskerne tilpasse seg en ny 3-veis-regel i stedet for 3G-ene: Fordi tre minutter uten luft, tre dager uten vann, tre uker uten mat alltid fører til det samme resultatet: død. Og hvis temperaturen faller under frysepunktet, kan mange mennesker fryse i hjel i hjemmene sine. Regjeringen og globalisten Baerbock ser ikke ut til å bry seg om noe av dette – så lenge 2030 -agendaen kan presses gjennom.

Sveits: Vinteren 2021-2022 kan det hende at Sveits ikke har nok kapasitet til å levere strøm til alle sine forbrukere. I denne forbindelse forbereder regjeringen seg på å sende varsler til 30 000 selskaper slik at de er klare til å redusere forbruket ved strømbrudd. I følge NZZ am Sonntag har Sveits praktisk talt ingen forsikring mot en hard vinter. Feil på noen av de store kraftverkene kan føre til en landsomfattende blackout i to dager i en periode med stort strømbehov. Import av energi kunne ha hjulpet, men Sveits har ikke tilgang til det europeiske elektrisitetsmarkedet.

Som det fremgår av meldingen fra de sveitsiske myndighetene, vil den første forespørselen om besparelser bli rettet til befolkningen i tilfelle strømbrudd. I den andre fasen kan bruk av svømmebassenger, klimaanlegg og rulletrapper være forbudt, skriver TOP Online. Kravet om å redusere forbruket kommer til selskaper bare i tredje fase. Ved et energikollaps vil landets tap utgjøre 4 milliarder sveitsiske franc om dagen (4,33 milliarder dollar). For å forbedre energisikkerheten foreslår Swiss Electric Companies Association å bygge rundt 2000 små gasskraftverk som ville fungere  over hele landet med begrenset kapasitet. Dette er imidlertid en langsiktig strategi for perioden frem til 2050.

Kilder: wochenblick.at – trikoba.com

Relaterte artikler