Migrantkaos på Kanariøyene

Kanariøyene lider nok en gang under stor trafikk av migrantbåter .   Mer enn 800 illegale immigranter har ankommet øyene siden forrige fredag. Siden begynnelsen av forrige uke begynte ankomsten av illegale immigranter å øke.

Allerede mandag 17. januar, hvor det ble registrert  over 130, tydet alt på at Kanariøyene kunne oppleve en ny flom av ankomster. Mellom mandag og fredag ​​ble tilgangen til over 410 innvandrere registrert og i begynnelsen av helgen begynte migrasjonspresset på øygruppen å overvelde alle nødetatene.

Fredag 21. sentrerte hele migrasjonsstrømmen seg på Gran Canaria , hvor to båter ankom  med totalt 102 illegale immigranter om bord. Den første av dem ble assistert av Guardamar Poliminia de Salvamento Marítimo, sør på øya. 68 illegale immigranter reiste på nevnte båt, og etter å ha blitt fanget opp ble de ført til havnen i Arguineguín. Deretter, og i løpet av ettermiddagen, ble 34 nordafrikanere assistert av Salvamar Macondo-fartøyet og også overført til havner på Gran Canaria.

Lørdag var helgens verste dag med ankomst av mer enn 300 illegale immigranter til Kanariøygruppen i seks forskjellige båter, og etterlot 139 på  Gran Canaria og 163 på  Lanzarote. Den første ankom ved daggry, to båter med 63 nordafrikanere om bord som var blitt fanget opp av Guardamar Polimnia de Salvamento Marítimo. Lørdag ble to andre småbåter oppbrakt med til sammen 49 og 56 illegale innvandrere. Dagen ble avsluttet med   58 innbyggere sør for Sahara på  Lanzarote og 76 illegale overført til Arguineguín-dokken på Gran Canaria.

Søndag kom totalt 282 illegale immigranter til Kanariøygruppen. Den største delen ble tatt av Lanzarote, som hadde ansvaret for å ta imot mer enn 250 illegale immigranter som ble oppbrakt da de reiste til Kanariøyene i fem forskjellige båter, en av dem med 62 immigranter som ble assistert av Guardamar Caliope de Salvamento Marítimo  dusinvis av nautiske mil fra Kanariøya.  27 illegale immigranter lokalisert ved Salvamar Macondo-fartøyet, ble overført til Gran Canaria.

Den katastrofale dagen i helgen ble ikke avsluttet før i morgentimene denne mandagen. Nødetatene mottok sent søndag flere meldinger som varslet om tilstedeværelsen av to båter på vei mot øya Gran Canaria og Lanzarote. Sent på ettermiddagen kom SASEMAR 101-flyet fra Salvamento Marítimo, som ligger 97 nautiske mil (nesten 180 kilometer) sørvest for Gran Canaria, over en båt med 51 illegale immigranter, som deretter ble assistert av  Guardamar Polimnia etter timer med navigasjon. De ankom ikke Gran Canaria før tidlig mandag morgen. Det samme har skjedd med 52 afrikanere sør for Sahara som ble fanget opp i vannet på Lanzarote. Endelig har 32 nordafrikanere tatt seg inn på øya La Graciosa på egen hånd rundt klokken 4 om morgenen mandag.  Oppsummert ankom 821 illegale innvandrere til Kanariøygruppen , som nå utgjør 2 123 så langt i januar, til et gjennomsnitt på nesten 90 illegale immigranter om dagen, ifølge politikilder. 

Relaterte artikler