60 000 forskere krever en slutt på massevaksinering

person holding white ballpoint pen

Det vitenskapelige miljøet uttaler seg mot myndighetenes helsepolitikk: Great Barrington (USA)-erklæringen mot massive injeksjoner av mRNA har samlet 870 000 underskrifter.

Mens den franske republikkens president møttes  mandag 6. desember med et nytt forsvarsråd for å kjempe mot spredningen av Covid-19-epidemien, heves flere og flere stemmer mot den totalt vanvittige helsepolitikken til myndighetene, som har til hensikt å vaksinere stadig flere i befolkningen. Etter den tredje pålagte dosen av vaksinen, under under press om deaktivering av helsekortet! Nå snakkes det om å vaksinere barn mellom 5 og 11 år. En avgjørelse som ville være ekstremt alvorlig ifølge mange leger og forskere.

Massevaksinasjon med en fortsatt eksperimentell messenger RNA-vaksine har lenge bekymret det vitenskapelige miljøet. Fra 4. oktober 2020 har tre forskere på høyt nivå, professor Martin Kulldorff, professor i medisin ved Harvard University, biostatistiker og epidemiolog, spesialisert seg på påvisning og overvåking av utbrudd av smittsomme sykdommer og i evaluering av vaksinens sikkerhet. Dr. Sunetra Gupta, professor ved University of Oxford, er en epidemiolog som spesialiserer seg på immunologi, vaksineutvikling og matematisk modellering av infeksjonssykdommer. Og Dr. Jay Bhattacharya, professor ved Stanford University School of Medicine, lege, epidemiolog, helseøkonom og folkehelsepolitisk ekspert på infeksjonssykdommer og sårbare befolkninger, anbefalte en alternativ tilnærming mot Covid-19 i det som har blitt kjent som Great Barrington-erklæringen. Fordi de er veldig bekymret for bivirkningene av massevaksinasjon i befolkningen.

Hva anbefaler du? «Målrettet» beskyttelse. Det vil si å beskytte så mye som mulig de eldre, syke og skrøpelige, og stoppe andre fra å leve normalt inntil samfunnet oppnår flokkimmunitet. Massevaksinasjon med mRNA gjør imidlertid denne flokkimmuniteten umulig. En av de første medunderskriverne var Dr Simon Thornley, en epidemiolog og biostatistiker ved University of Auckland. Siden den gang har Great Barrington-erklæringen blitt signert av 60 000 leger og forskere og blir stadig mer kjent over hele verden. En opprop har så langt samlet 870.000 støtteunderskrifter.  – Som epidemiologer av infeksjonssykdommer og folkehelseforskere er vi bekymret for de fysiske og mentale implikasjonene av gjeldende politikk mot COVID-19 og anbefaler en alternativ tilnærming som vi kaller Focused Protection, skriver de tre opprinnelige underskriverne.

«Enten vi er venstre eller høyre og uansett opprinnelsesland, har vi dedikert våre karrierer til å beskytte befolkningen. Den nåværende innesperringspolitikken har katastrofale effekter på folkehelsen på kort, mellomlang og lang sikt. Konsekvensene disse inkluderer, blant annet en nedgang i vaksinasjonsrater blant barn, en økning i tilfeller av hjerte- og karsykdommer, en nedgang i screeningtester for mulige kreftformer og en forverring av mental helse generelt.Dette vil føre til store overskridelser av dødelighet i de kommende årene, spesielt blant arbeiderklassen og de aller minste.  Å holde skoleelever utenfor skolen er en stor urettferdighet. Å utsette disse tiltakene til en vaksine er tilgjengelig, vil forårsake uopprettelig skade. De fattigste delene av samfunnet vil bli hardest rammet. Dette er en sykdom som ikke er farlig for barn.

Heldigvis er vår forståelse av viruset i ferd med å bli bedre. Vi vet at sårbarheten for død fra COVID-19 er mer enn tusen ganger høyere blant eldre og bevegelseshemmede enn blant unge. Faktisk, for barn er COVID-19 mindre farlig enn mange andre sykdommer, inkludert influensa. Etter hvert som befolkningens immunitet øker, reduseres smitterisikoen for alle, også de mest sårbare. Vi vet at alle populasjoner til slutt vil oppnå flokkimmunitet, det vil si det punktet hvor antallet nye infeksjoner er stabilt, og at denne prosessen kan ledsages av (uten å være avhengig av) tilgjengeligheten av en vaksine. Derfor bør vårt mål være å minimere dødelighet og skade på samfunnet frem til se nå flokkimmunitet. En tilnærming som både er medfølende og tar hensyn til risikoer og fordeler, er å styrke mennesker som har mindre sannsynlighet for å dø av viruset til å leve livet normalt, slik at de får immunitet gjennom naturlige infeksjoner, samtidig som de beskytter de som mest sannsynlig vil dø. Vi kaller dette målrettet beskyttelse. (Fokusert beskyttelse).

Å iverksette tiltak for å beskytte de mest sårbare bør være det sentrale målet for folkehelserespons på covid-19. For eksempel bør sykehjem ha ansatte som har fått immunitet og som ofte tester andre ansatte og besøkende. Personalutskiftningen bør også være så lav som mulig. Pensjonister som bor hjemme må få varer hjem til seg. Når det er mulig, bør de møte familiemedlemmene sine utendørs og ikke innendørs. En omfattende og detaljert liste over tiltak kan brukes, inkludert tilnærminger for flergenerasjonshusholdninger. Dette er svært avhengig av evnen og privilegiet til helsepersonell.

De som ikke er sårbare bør umiddelbart kunne gjenoppta sine normale liv. For å senke terskelen for flokkimmunitet bør alle ta i bruk enkle hygieniske tiltak, som å vaske hendene og holde seg hjemme hvis de er syke. Skoler og universiteter må gjenåpne for undervisning ansikt til ansikt. Fritidsaktiviteter, som idrett, må gjenopptas. Unge voksne med lav risiko bør jobbe normalt i stedet for hjemmefra. Restauranter og butikker må åpne. Kunst, musikk, sport og andre kulturelle aktiviteter må gjenopptas. De som er mest utsatt kan delta hvis de ønsker det, mens samfunnet som helhet drar nytte av beskyttelsen de mest sårbare gir fra de som har bygget flokkimmunitet.

Relaterte artikler