Plastposer er ut

Supermarkedkjeden Mercadona har i 66 supermarkeder i Spania  erstattet plastposer med papirposer eller resirkulert plast i sin «innsats» for gjenbruk av posene og sørger for total utsikfting av dem i løpet av 2019, heter det i en pressemelding fra selskapet. Utskiftingen av plastposer startet i mai, og kundene får tre alternativer å velge mellom. Papirpose, pose av resirkulert plast eller det såkalte rafianettet.  Disse posene er allerede tilgjengelige i de  66 supermarkedene i provinsene Valencia, Barcelona, ​​Bizkaia og i alle supermarkeder på Balearene og Cantabria. I tillegg til de to nye posene, som vil koste 10 cent hver, opprettholder selskapet som et gjenbrukbart alternativ rafianettet til 50 cent, siden denne har bidratt til å redusere forbruket av plastposer.

 

AV: TOM BJØRNØ

Relaterte artikler