Landsbygda går ut i gatene

Tusenvis av mennesker demonstrerer  søndagen 23. januar i Madrid -6000, ifølge kilder fra regjeringsdelegasjonen kl. 13:30, og «tusenvis» ifølge arrangørene – mot lovene ødelegger livet på landsbygda.

Demonstrasjonen, innkalt av foreningen for utvikling og forsvar av den rurale verden, Alma Rural, dro kl. 12.00 fra departementet for økologisk overgang og demografisk utfordring (MITECO) til Landbruksdepartementet. Demonstrantene ble ledsaget på sin marsj av 40 traktorer, 50 hester, flere oksekjerrer og esler.

«Vi ber om at landbruks-, husdyr- og miljøpolitikken som skader oss endres, det er lover som kommer fra en mulig radikal ideologi og også orientert mot en tilnærming som ikke har noe med livet på landsbygda å gjøre. Det er som om vi kontinuerlig straffet menneskene som bringer gir oss i huset”, fordømte generalsekretæren i Alma Rural, Carlos Bueno. Som Bueno har spesifisert, etter at gårdbrukerne, bøndene og alle arbeiderne i den landlige verden «mater byen», er de nå «bondefanget».

Av den grunn ønsker de med denne marsjen å «gi synlighet» til problemene i den landlige verden. « Landbruket er i ferd med å dø , produkter fra andre land kommer inn mens våre holder seg i trærne», beklaget generalsekretæren i Alma Rural. Husdyr er også rammet av mange problemer, for eksempel » ulveangrep «. «Ulven dreper 60 storfe daglig, 21 000 i året, det er mer enn 9 millioner euro som bonden selv bærer,» understreket han.

Den har også fremhevet situasjonen til melkeprodusenter som « arbeider under kostnad » eller kystfiske som «ikke lenger er lønnsomt» fordi det blir mindre og mindre kvote og de må fiske stadig lenger unna. Overfor disse omstendighetene har Bueno bedt om å «beskytte produsenten.»

Demonstrantene har også kritisert dyrevelferdsloven og kalt den «uforholdsmessig» og «den har ingenting med livet på landsbygda å gjøre». «Vi er de første som anser dyr som en del av familien, men vi kan ikke sammenligne hesten med jakthunden eller gjeterhunden,» påpekte han. Dette har også blitt forsvart av presidenten for den galisiske foreningen  «Caza Mayor» og medlem av Alma Rural-styret, Francisco Chan, som mener den nasjonale dyrebeskyttelsesloven er «opprørende». «Vi forstår at vi må ha tilstrekkelig beskyttelse (av dyr), men det er et byproblem, med overbefolkning av dyr i byer, vi har våre produksjonsdyr,» spesifiserte han og la til at det allerede er tilstrekkelig med lover i de autonome samfunnene, der «det gjøres en forskjell mellom dyr vi spiser og de vi kjærtegner».

Chan har fordømt den «forferdelige og kritiske situasjonen» som den landlige verden befinner seg i, og har kritisert at «verken denne regjeringen eller de forrige har noen gang bekymret seg for » matautarki «.  «Jakt, fiske, bønder, ranchere, olivendyrkere har sluttet å jobbe i dag, slik at Madrid, slik at byborgeren hvis far, inntil for to dager siden, var bonde, husker at hvis landsbygda ikke produserer, vil innbyggerne ikke kunne spise,» advarte Chan.

Han har også bedt om «ikke å falle inn i vitser eller dårlige vitser om biffer», med henvisning til kontroversen til forbruksminister Alberto Garzón om kjøtt. «Det er det minste vi kan kreve i dag, det er familier som går konkurs, flokkene deres vil ikke at de skal reprodusere seg fordi de gir dem utgifter,» advarte han. For Chan blir ranchere, bønder, jegere og fiskere «forsøkt fordrevet som en sektor, som de amerikanske indianerne fra deres land.» Av alle disse grunnene ber arrangørene av demonstrasjonen regjeringen om å ta hensyn til dem når de utarbeider lovene som berører livet på landsbygda.

Dette har ordføreren i Jaen kommune i Arquillos, Miguel Ángel Manrique, hevdet, som også  sluttet seg til demonstrasjonen denne søndagen. «Regjeringen bør sette seg ned med folket på landsbygda, som er de som kjenner problemene vi har og hvordan de skal løse dem, vi er det mest effektive våpenet mot avfolking «, forsikret han, og understreket at situasjonen på landsbygda  er «dramatisk». På samme måte har sekretæren for den galisiske sammenslutningen av falkonerere og oppdrettere av rovfugler bedt om at de blir hørt og «ikke bare dyreforkjempere». «De vil forby oss fra å eie, sterilisere alle fuglene, de vil forby rettighetene våre ved å tenke kun på sin egen ideologi,» kritiserte han.

Relaterte artikler