Tyskland – Russland: Iskaldt

low-angle photography of St. Basil's Cathedral

Forholdet mellom Tyskland og Russland forverres stadig.  Den tyske utgaven av den russiske TV-kanalen RT er tatt av luften av tyske myndigheter.

Tysklands medietilsyn sier at den russiske kanalen RT DE verken har bedt om eller fått tildelt en kringkastingslisens i landet. Derfor fjernes den nå av tyske myndigheter.  Dette skjer mindre enn en uke etter at YouTube blokkerte en tredje tysk RT-kanal. RT DE mener blokkering av kanalen deres er ulovlig, og at den er et resultat av politisk press fra tyske myndigheter. RT (Russia Today) har tidligere blitt anklaget av vestlige land for å spre feilinformasjon og prorussisk propaganda. Dette kommer på toppen av en lang ordkrig fra de to landene mot hverandre.

Tyskland utviste nylig russiske diplomater etter at en mann ble dømt for et drap som retten mener Russland beordret.   Putin reagerte med å stenge ned store deler av gasstilførselen til Tyskland, noe som skaper store problemer i en periode med lave temperaturer og generell energimangel i Europa.    Virkelighetsfjerne land som blant annet Tyskland har redusert sin egen energiproduksjon, ved å kutte i kullkraft og atomkraft. Men disse kuttene har på langt nær latt seg oppveie av såkalt fornybar energi fra vindkraft. Den mye omtalte vindkraftsatsning i Europa har for alle praktisks formål vist seg å være en flopp. Dermed er Europa mer avhengig enn noensinne av importert gass, mens kuldegradene er ferd med å legge seg for alvor over kontinentet. En stor del av gassen kommer fra Russland. Dette kan bli en bitter lærepenge for tyskerne som lydig heiet fram Merkels grønne skifte.

Relaterte artikler