Ny dyrevernslov

tabby cat touching person's palm

Den nye loven om beskyttelse og rettigheter for dyr som behandles i domstolene, bestemmer at alle som har en hund , må ha fullført et akkreditert opplæringskurs for hundhold . Innholdet og egenskapene til kurset vil bli spesifisert gjennom de tilsvarende forskriftene, men vil sikte på at eieren av disse dyrene er kvalifisert til å ta seg av det.

Dette er en av nyhetene som den nye loven inneholder, men det er mange andre, for eksempel slutten på sirkus med dyr, forbud mot salg av dyr i butikker eller at det er dyr i Tre Konger-parader, religiøse prosesjoner, pilegrimsreiser, fødselsscener og andre lignende aktiviteter. På samme måte forbyr lovteksten å forlate ledsagende dyr uten tilsyn i mer enn tre dager på rad, og for hunder kan denne perioden ikke overstige 24 timer på rad. Samtidig ønsker regjeringen å lansere et statlig observatorium mot dyremishandling som skal ha ansvar for å gi råd, evaluere og utarbeide rapporter, studier og forslag for å forhindre og få slutt på dyremishandling.

En annen nyhet som den ønsker å introdusere er opprettelsen av et nasjonalt register for diskvalifikasjoner for besittelse og aktiviteter knyttet til dyr (RINTA) som vil inkludere identiteten til fysiske eller juridiske personer som er kriminelt eller administrativt diskvalifisert for yrkesutøvelse, handel eller handel knyttet til dyr, samt for generelt dyrehold. Registeret vil bli gitt data fra de autonome lokalsamfunnene, lokale enhetene og departementene om endelige administrative vedtak som gjør det diskvalifisert for hold av dyr, så vel som av Justisdepartementet for personer som er dømt i en endelig dom for begå enhver relativ kriminalitet mot beskyttelse av fauna og husdyr.

RINTA vil imidlertid ikke være et offentlig register, siden formålet vil være å gi de kompetente offentlige administrasjonene verktøy for å forhindre overtredelser når det gjelder forlatelse og dyremishandling og eventuelt lette gjennomføringen av diskvalifikasjonsstraffene for øvelsen aktiviteter knyttet til dyr og deres besittelse. Dyr i sirkus vil også være forbudt , for å få slutt på lidelsene at denne praksisen innebærer til dels. Noen europeiske byer har  allerede forbudt dette i lang tid.  På samme måte er det forbudt å bruke pigger, stropper, halskjeder og lignende som henger eller elektriske enheter, og det er heller ikke godkjent silvestrisme, samt å mate dem med innvoller, lik og annet slakteavfall. Dyr kan ikke brukes en premie, utlodning eller kampanjepremie. Det blir forbudt å holde dyrene   permanent på terrasser, balkonger, tak, lagringsrom, kjellere, terrasser og lignende eller i kjøretøyer. Hunder kan bare kjøpes gjennom oppdrettere og ikke i dyrebutikker, som ikke må stilles ut for publikum – unntatt fisk – og overføring av dyr mellom individer må uansett være gratis og gjenspeiles i kontrakt.

Kilde: https://verdeyazul.diarioinformacion.com/

Relaterte artikler