Guardia Civil «reddet» fugl i El Campello

Guardia Civil i Alicante har grepet inn og «reddet» en blågul ara i en villa i El Campello. Selv om dyret levde under tilfredsatillende forhold, hadde ikke eieren noen form for dokumentasjon som beviste dets eierskap eller besittelse av det, så derfor ble det  grepet inn.

I november i fjor fikk Guardia Civils dyrebeskyttelsespoliti  (SEPRONA) i Jijona vite om eksistensen av en blå-gul ara ( Ara ararauna ), som kunne bli funnet i en isolert hytte i kystområdet kalt Pueblo Acantilado i byen El Campello. Agentene,  så snart de klarte å lokalisere huset, dro de til stedet for å møte beboeren i det. Det viste seg å være en 48 år gammel spansk kvinne, som overfor politiet erkjente at hun hadde en ara hjemme, men at hun manglet enhver form for dokumentasjon som beviser opprinnelsen eller som er nødvendig for besittelse av den.

Agentene konfiskerte fuglen, og overlot den til avdelingen for toll- og spesialskatter i ALICANTE og SOIVRE. Men fuglen forblir i huset i El Campello, ettersom eieren har tilstrekkelige fasiliteter for den, i påvente av vedtak fra de kompetente myndighetene eller til et mottakssted er funnet i en zoologisk kjerne som er autorisert for denne typen av fugler.   `Kvinnen er anmeldt for administrativ overtredelse,  siden hennes oppdrett i fangenskap ikke er bevist, ikke gitt en sertifisering utstedt av CITES Authority, eller en erklæring signert av en oppdretter der informasjon om foreldrene og deres opprinnelse vises i henhold til Organic Lov 12 / 1995, av 12. desember, i forhold til forordning CE388 / 97, angående beskyttelse av vill fauna og flora, ved å kontrollere handelen deres, på grunn av uautorisert besittelse av prøvene inkludert i vedlegg II, vedlegg B til CITES. Så folkens, vær forsiktig før du går til anskaffelse av papegøyer eller andre eksotiske dyr. Husk at en forlatelse er en forbrytelse, ikke bare hvis den medfører død eller alvorlig skade, men også hvis dyrets liv er i fare. I straffeloven samles den i artikkel 337 «typiske forbrytelser knyttet til husdyr».  Straffeloven straffer mishandling med økonomiske straffer og eventuelt fengsel. 

Relaterte artikler