Brannen beveger seg mot Gandia

Brannen som startet i Llutxent har ødelagt mer enn 2900 hektar og 20 hus og beveger seg mot Gandia.

Fra kl 07:00 onsdag har mannskapene gjenopptatt det harde arbeidet med å slukke brannen i Llutxent som begynte mandag og som befinner seg like i nærheten av turistbyen Gandia i Valencia etter at vinden brått skiftet retning og økte i styrke. Dette har  påvirket flere hus i Marxuquera. I alt har flammene allerede slått ut 2900 hektar. Et drama i et område av stor økologisk verdi med blant annet skog av gamle eiketrær i naturparken El Surar.

Brannen, som fortsatt er aktiv på to fronter, og har herjet i de valensianske kommunene Gandia, Llutxent, Pinet, Ador, Barx og Quatretonda. De nyeste dataene fra området  tyder på at Llutxent har mistet 840.6 hektar; 818,6 i Pinet; 150,6 i Ador; 87,11 i Barx og 11,5 i Quatretonda. Brannmannskaper fra Valencia, Castellón og Alicante og brannmenn fra  Valencias parkmyndigheter samt mannskaper fra den militære Emergency Unit (UME) deltar.

I tillegg er flere boliger i Quatretonda kommune skadet etter at brannen har spredt seg. Byen har satt opp et leirområde for  brannmenn som jobber fra tidlig til sent i den mest alvorlige brannen i år i regionen. Den er fortsatt aktiv med to fronter: den nordlige sonen, med brattere steder som «hindrer» arbeidet; og i sør, der den truer flere gårder. I tillegg tvang flammene 120 personer å evakuere i kommunen Pinet, til Llutxent der de ble innlosjert på sportssenteret. Flammenes fremdrift  truer allerede med å nå Gandia. Mannskapene sliter med sterk vind og arbeider under svært komplekse og kompliserte forhold. På nordsiden kjemper mannskapene for at flammene ikke skal nå selve byen Barx. 

 

AV:TOM BJØRNØ

Relaterte artikler