Vil forby dør-til-dør vaksinekampanje

photography of building during nighttime

Selv om North Carolina’s «dør-til-dør» vaksineoppsøkingsprogram har blitt kalt «ikke konfronterende», sa en helsefordragsgruppe at dette dreier seg om å bryte en «grense for privatliv.»

Grensen for privatliv er borgerfrihet som er konstitusjonelt beskyttet i Bill of Rights først anerkjent av USAs høyesterett i Griswold mot Connecticut (1965) da den bestemte at regjeringen ikke kan begrense salg og bruk av prevensjonsmidler, og ugyldiggjøre en lov fra 1879. Retten avgjorde at dette var et brudd på «ekteskapelig personvern.» Rettens kjennelse ble senere presedens i 1973-saken om Roe V. Wade, som bestemte at regjeringen ikke i stor grad kan begrense en kvinnes rett til abort.

Leslie Manookian, president og grunnlegger av Health Freedom Defense Fund Inc, (HFDF), et ideelt hovedkontor i Sandpoint, Idaho, hevder at den etablerte sonen for privatliv blir utfordret av dør-til-dør-kampanjen. “Vi går ikke fram til folk og spør dem, har du antidepressiva? Har du erektil dysfunksjon? Vi ber ikke folk om slike ting av en eller annen grunn, fordi det er uetisk og på grunn av denne sonen for personvern, ”sa Manookian. «Vi forstår at det ikke er vår oppgave å blande oss i andres virksomheter, og det er heller ikke myndighetenes oppgave.»

Mecklenburg County Public Health Department (MCPHD) i Charlotte, North Carolina igangsatte en «dose-til-dør» -vaksinekampanje som etterfølges av en mobil klinikk for å vaksinere de skeptiske. Helseavdelingens program, som startet forrige uke, er en del av en større kampanje som ble etablert da president Joe Biden sa at det måtte være en bevegelse for å besøke hvert samfunn, nabolag og «ofte dør til – dør – bokstavelig talt banker på dører – for å hjelpe de gjenværende menneskene ”som ikke er vaksinert. Selv om North Carolina fulgte etter, utfordret regjeringen i South Carolina Henry McMaster Bidens dør-til-dør-vaksinekampanje ved å be statens helsestyre om å forby operasjonen.

I et brev fra 9. juli adressert til Mark Elam, leder av South Carolina Department of Health and Environmental Control (DHEC), sa McMaster at beslutningen om å bli vaksinert er personlig. «Å lokke, tvinge, skremme, pålegge eller presse noen til å ta vaksinen er en dårlig politikk som vil forverre offentlighetens tillit og tillit til statens vaksinasjonsarbeid,» sa McMaster. «Utsiktene til at statlige vaksinasjonslag dukker opp uanmeldt  på døren til «målrettede» huseiere eller på deres eiendom, vil forverre allmennhetens tillit og kan føre til potensielt katastrofale konsekvenser for den offentlige sikkerhet.»

I sin tale den 6. juli spesifiserte ikke Biden hvem som skulle gå fra dør til dør, selv om    pressesekretær Jen Psaki 9. juli sa at kampanjer ikke ville være ledet av føderale ansatte, men «grasrotfrivillige» som f.eks. “Medlemmer av presteskapet” som skulle gi informasjon om vaksiner. Som svar til en reporter som ba om at Psaki kommenterte McMasters motstand mot dør-til-dør-kampanjen, sa Psaki: «Vel, la meg først si at unnlatelsen av å gi nøyaktig folkehelseinformasjon, inkludert effekten av vaksiner og tilgjengeligheten av dem for mennesker over hele landet, inkludert South Carolina, er bokstavelig talt å drepe mennesker, så kanskje de bør vurdere det. ”

Manookian hentydet til dette og flere andre medierapporter som antyder at de uvaksinerte er «mordere», og det som William Schaffer, professor i avdelingen for smittsomme sykdommer ved Vanderbilt University Medical Center, kalte «variantfabrikker», noe som antyder at en uvaksinert person har potensial for å masseprodusere, eller formere viruset til mutasjon, og skape «en mer seriøs variant nedover veien.» «De maler de uvaksinerte som sykdomsbårne bærere,» sa Manookian.

Missouri-regjering Mike Parsons uttalte seg også mot kampanjen i en tweet fra 7. juli: “Jeg har pålagt helseavdelingen vår å la den føderale regjeringen vite at å sende myndighetsansatte eller agenter dør til dør for å tvinge vaksinasjon IKKE ville være en effektiv ELLER en velkommen strategi i Missouri! ” DHEC-direktør Edward Simmer svarte i en pressemelding på avdelingens nettside om at DHEC ikke vil vedta uønskede dør-til-dør-besøk, selv om Simmer understreket viktigheten av vaksinasjoner. US Secretary of Health and Human Services (DHHS) Secretary Xavier Becerra fortalte CNN at det er myndighetens oppgave å vite hvem som er og hvem som ikke har blitt vaksinert. Med finansiering fra den amerikanske redningsplanen har DHHS investert opptil 10 milliarder dollar for å utvide vaksineprogrammer til landlige områder.

En talsperson for North Carolina Department of Health and Human Services (NCDHHS) fortalte avisen The Epoch Times at NCDHHS imidlertid vil benytte seg av dør-til-dør-banking over hele staten for å sikre at folk har den informasjonen de trenger om vaksinasjoner og kan enkelt og praktisk vaksinere seg, «og la til at formålet med dette initiativet er å øke tilgangen til historisk marginaliserte befolkninger» gjennom oppsøkende og utdanningsinnsats. » Denne innsatsen er en del av Healthier Together-initiativet, som talsmannen sa er ment å drive etterspørsel og øke tilgangen til vaksiner i marginaliserte befolkninger.

Kilde: theepochtimes.com

Relaterte artikler