Aktiviteten på boligmarkedet bedrer seg

I følge en rapport fra  den offisielle registrarhøgskolen i Valencia , tilbyr registratorhøyskolen en forhåndsvisning av den kvartalsvise eiendomsregisterstatistikken, for å vise utviklingen i   eiendomsaktiviteten  på bakgrunn av forekomsten av pandemien og dens virkninger for den spanske økonomien. I løpet av juli i år og i sammenligning med samme måned året før, falt salget av boliger registrert i Valencia   med 37,2% til 4 390 transaksjoner. Det betyr at aktiviteten på boligmarkedet i Valencia har falt med mer enn gjennomsnittet på -32,9% i Spania og plasserer regionen som nummer fem på verstinglisten over regioner der denne typen operasjoner faller mest, og står mer enn fire prosentpoeng over landsgjennomsnittet.  Spania under ett gikk vi fra 45 999 operasjoner i juli 2019 til under 31 000 nå. Alle regioner, med unntak av Baskerland og Ceuta, presenterer negative tall. 37,2% reduksjon i salget av boliger i Valencia er likevel mindre enn det som ble registrert i juni, hvor det falt med 43,2%, og enda  lavere enn det som ble registrert i mai, der virksomheten falt med mer enn 63% .

AV: TOM BJØRNØ

Relaterte artikler