Østerrike: Opprør mot korona-diktaturet

brown concrete building near green trees during daytime

Nå flykter de østerriske væpnede styrkene fra korona-diktaturet. Etter at FPÖ-sjef Herbert Kickl ba om en megademonstrasjon 20. november i Wien, har nå  Bundesheergewerkschaft FGÖ sluttet seg til et brev publisert 14. november. Han ønsker å «vise flagget» og stå opp for grunnleggende rettigheter og friheter. Det påpekes uttrykkelig at ALLE kan demonstrere – også i lockdown! Innenriksminister Karl Nehammers kontrollplikt er allerede avvist av politiforbundet. Det ene rungende slag i ansiktet etter det andre for den merkbart mer og mer pressede østerriske regjeringen.

Den føderale hærens fagforening forventer at politiet vil være «samarbeidende» og at det ikke vil være noen eskaleringer.  Politikken med å kunngjøre nye restriksjoner i korona-diktaturet blir i økende grad til tilintetgjort. Etter at innenriksminister Karl Nehammer (ÖVP) søndag uttalte seg om et «tett nettverk av kontroller», gjorde politiforbundet det klart at dette trolig ikke vil skje slik statsråden kunne forestille seg. Formannen for gruppen Social Democratic Union (FSG) i politiforbundet , Hermann Greylinger , levnet i et intervju ingen tvil om at politiet ikke er i stand til å gjennomføre disse kontrollene.

Nå uttaler presidenten i  Bundesheergewerkschaft  FGÖ, Manfred Haidinger, og styrker motstanden mot tiltak. I et rundskriv til medlemmene med temaet « For frihet og menneskerettigheter» uttalte han seg på vegne av forbundet at de ville delta i demonstrasjonen for grunnleggende og sivile rettigheter 20. november i Wien for å «vifte med flagget». Som om ikke det var nok, understreket han at ALLE kan ta del i demoen selv i lockdown. Østerrike har som kjent innført særegen lockdown for uvaksinerte.

«Vi gjør det herved klart at møtedeltakelse er et særlig beskyttet rettsmiddel og er også tatt hensyn til i gjeldende utkast til forordning». Deltakelse og reiser fra hele Østerrike er tillatt. En viktig merknad til de som ønsker å være med er også lagt til: «OBS: 2G-regelen gjelder i leid buss» , som skal indikere at uvaksinerte personer bør reise med privat kjøretøy eller offentlig transport for å unngå ulemper fra starten. I brevet står det også at demoen ikke kan forbys . «Forbudet mot en samling registrert av innbyggere samt forbudet mot et partimøte er opphevet som ulovlig», forklares det. Årsaken til dette er dommer fra forvaltningsdomstolen i Wien. Denne slo fast at forbudet mot demonstrasjonen i slutten av januar var ulovlig . I medlemsrundskrivet heter det: «Det er ikke lenger anledning til å anke dommene. De er derfor rettskraftig og trendsettende for forsamlingsretten som helhet.»

Man forventer «at politiet vil opptre samarbeidsvillig og avstå fra eskaleringer som ved tidligere samlinger ». Omringing av politiet, som ved andre demonstrasjoner, forventes derfor ikke. Sett på denne måten kunne hele familier ta del i MEGA-demoen 20. november i Wien. Til slutt henvender han seg direkte til politifolkene: «Vi kjemper også for din frihet, som for tiden er sterkt begrenset både i ditt private og profesjonelle miljø».

Relaterte artikler