Dumper kjøtt i naturen

Etter dumping av kjøtt i La Robella i La Vila, som ble oppdaget 1. november, ligger det fortsatt og råtner 15 dager senere. Nå er beboere i La Vila frustrerte.

Innbyggere i Villajoyosa fordømte denne tirsdagen at etter å ha oppdaget en mengde kassert kjøtt 1. november i La Robella-området, konstanterer de at ingenting skjer.   Naboene, som har kritisert både det lokale politiet, sivilgarden (Seprona) og byrådet, ber om en hasteløsning fordi det har blitt en reell kilde til usunnhet, siden kjøttet i løpet av alle disse dagene er i en total tilstand av nedbrytning. Det er kjøtt, kylling og biff, som vanligvis brukes til å lage hamburgere, nuggets, kebab, etc. Naboer raser over situasjonen som fører til  «et stort antall fluer og en kvalmende lukt»

Dette er den tredje ulovlige dumpingen i et område på noen få kilometer siden det i Amadorio-området og i nabokommunen Orxeta også ble funnet mer enn 3000 kg råttent kjøtt på ravineveien. Orxeta bystyre vil anmelde saken til politiet. Som forklart av Orxeta bystyre: «Dette er en miljøkriminalitet som blir etterforsket av sivilgarden og hvor dette byrådet kommer til å fremføre en privat anklage slik at den fulle vekten av loven faller på disse skruppelløse. Handlinger av denne typen setter livet på planeten vår i fare og viser en total mangel på respekt for miljøet og for fremtiden til våre små. Orxetas kommunale tekniske tjenester brukte mer enn 4 timer på å gjøre området helt rent. Noe som foreløpig ikke har skjedd i nabodistriktet La Vila, hvor den store mengden av kjøtt fortsetter for  «å råtne i solen».

Kilde: ahoramarinabaixa.es

Relaterte artikler