Tror Sabadell vil fusjonere

Etter kunngjøringen om at CaixaBank og Bankia forhandler om en fusjon som i såfall vil føre til den største banken i Spania, peker alle analysene i retning av at Banco Sabadell  vil være den neste som kommer i en lignende allianse.   Siden 3. september, etter kunngjøringen om fusjonen mellom CaixaBank og Bankia, har Sabadellaksjene økt i verdi med nærmere 20% og utgjør nå en samlet aksjeverdi på 2.168 millioner euro.  Selv i går, tirsdag 8. september, steg kursen med 1,37 prosent, selv om alle indekser viste kraftig nedgang. Fusjonen mellom CaixaBank og Bankia vil gi opphav til et nytt spansk bankkart med tre store enheter i landet, CaixaBank, BBVA og Santander, med Sabadell på fjerde.  Bak ville en gruppe mindre enheter   som Bankinter, Unicaja, Ibercaja, Liberbank, Abanca og Kutxabank komme.  Sabadell ble tidligere vurdert som en mulig partner til Bankia. Allerede i begynnelsen av 2018 hadde Bankia og Sabadell samtaler om en fusjon.  Nå må Sabadell lete etter en andre løsninger for igjen å komme blant de tre største.

AV: TOM BJØRNØ

Relaterte artikler