Store protester mot helsepass

To europeiske byer så store protester mot obligatoriske helsepass for koronaviruset på lørdag, med enorme folkemengder som igjen gikk ut i gatene for å fordømme tiltaket i Paris og Milano.

I den franske hovedstaden marsjerte flere tusen mennesker gjennom byen til tross for regnværet, de bar bannere, slo trommer og ropte slagord som:  «Helsepass, vi vil ikke ha det» Blant dem som deltok i protestene var leger og sykepleiere som ikke kan jobbe på grunn av deres motvilje mot å vaksinere seg mot Covid-19. «De tvinger oss til å vaksinere oss for å fortsette å jobbe. Jeg jobber på sykehuset. For øyeblikket er jeg suspendert og uten lønn siden 6. september, sa  en demonstrant. Det var et tungt polititilstedeværelse på møtet, men folkemengden var fredelig og det ble ikke rapportert om store hendelser under arrangementet.

En stor gruppe demonstranter samlet seg rundt delstatsparlamentet i Victoria, Australia, for å kreve slutt på et nylig pålagt vaksinasjonsmandat og for å protestere mot en pandemilov som ville gi tjenestemenn drakoniske fullmakter.  Bilder og videoer som sirkulerer på sosiale medier viser en stor folkemengde utenfor parlamentet i Melbourne, delstatshovedstaden, lørdag, hvor aktivister ble sett med plakater og bannere. Aktivistene holdt også taler på forskjellige punkter, og fordømte vaksinemandatet for  «nødvendige arbeidere»  som trådte i kraft i Victoria tidligere denne måneden, samt et lovforslag på vei gjennom parlamentet med sikte på å erstatte makten til de Covid-19-relaterte nødsituasjonene for øyeblikket i kraft. Det kontroversielle lovforslaget vil endre en rekke andre lover hvis det vedtas, og innføre landets høyeste bøter for manglende overholdelse av helsepålegg og til og med mulig fengsel.  Alle som med vilje har brutt en regel og satt noen andre i fare i prosessen kan risikere opptil to års fengsel, mens andre overtredere kan bli bøtelagt på opptil 90 500 A$ (68 000 US$). Bedrifter som bryter reglene risikerer bøter på 452 500 USD, selv om delstatsregjeringen har lovet å ilegge maksimalstraff bare  «i sjeldne tilfeller».

90 prosent av tyskerne som ikke er vaksinert mot COVID-19 sier de ikke vil, og bare de resterende 10 prosentene sier at de «sannsynligvis» vil eller ikke vet ennå. En fersk meningsmåling utført av Forsa på vegne av helsedepartementet fant at 65 prosent av tyskerne sier at det «er sikkert» at de ikke vil ta covid-vaksinen i løpet av de neste to månedene. Ytterligere 23 prosent sa at de «sannsynligvis ikke vil» gjøre det i nær fremtid, mens 2 prosent sa at de «definitivt ikke vil ta vaksinen noen gang». Av de 3000 respondentene var bare 10 prosent fortsatt usikre eller sa at de «sannsynligvis» vil vaksinere seg i nær fremtid. Resultatene fra undersøkelsen understreker hvordan «det er usannsynlig at personer som så langt har valgt å forbli uvaksinerte mot Covid vil bli overbevist om å gjøre det.»

Relaterte artikler