Stadig flere blir innesperret

brown wooden table and chairs

Dekretet om alarmtilstand som ble godkjent denne søndagen av regjeringen, gir regionene muligheten til å begrense inn- og utkjøring av deres territorier, det vil si stenging eller innesperring av hele regionen eller deler av dens territorium. Regelen vurderer unntak som blant annet hjelp til helsesentre, å gå til utdanningssentre eller arbeid.

Navarra og La Rioja kunngjorde allerede i forrige uke en perimeterinneslutning av territoriet som allerede har trådt i kraft, men etter publisering i dekretets offisielle statstidende, har noen samfunn besluttet å bli med på innestengningen for å få bedre kontroll over pandemien. Presidenten i Aragon, Javier Lambán, har gitt ordre om at hele regionen skal stenges på grunn av den økende infeksjonsraten, og som har gjort den til nummer to av alle autonome regioner, bare bak Navarra. Innesperringen trer i kraft fra samme midnatt. Fra klokka 00.00 tirsdag 27. oktober vil det ikke lenger være mulig å fritt krysse den autonome grensen til Aragon. Derfor er bevegelser med nærliggende regioner helt begrenset: Catalonia, Valencia, Castilla-La Mancha, Castilla y León og Navarra. Lambán har skyndt seg å dra nytte av regionens perimeterinneslutningstiltak som tillater alarmtilstanden som ble bestemt i går søndag av regjeringen til Pedro Sánchez. I den tilbys de autonome samfunnene muligheten til å stenge sine territoriale grenser, som et tiltak for å forhindre smitte.

Aragon og Navarra er for tiden de to verste kildene til koronavirus i hele Spania. Aragon har nesten dobblet så mange smittede som   det gjennomsnittlige antall infeksjoner for landet undet ett.  Asturias sin president, Adrián Barbón, har også kunngjort at han vil foreslå  at Asturias skal stenges. Barbón vil vedta dette tiltaket på grunn av behovet for å ta drastiske tiltak for å stoppe spredningen av infeksjoner. Presidenten forsvarte allerede i juni at samfunnene med de verste dataene fortsetter i alarmtilstand til deres epidemiologiske situasjon forbedres. Nå har det vært blant de første som ba om en ny erklæring om alarmtilstand. Sist fredag ​​bestemte han stengingen av de tre store asturiske byene; Oviedo, Gijón og Avilés, og ba også om en juridisk vurdering fra Høyesterett for å etablere portforbudet mellom 00:00 og 06:00.

AV: TOM BJØRNØ

Relaterte artikler