Demonstrerer mot tvangsvaksinering og koronapass

Tusenvis av demonstranter holdt et stevne i Bern og avviste innføringen av Covid -sertifikater. I Athen fordømmer flere hundre leger tvungen vaksinasjon av helsepersonell.Og i Frankrike vil Macron fortsette sin unntakspolitikk til sommeren 2022.

Massive folkemengder oversvømmet Bern, hovedstaden i Sveits, sist lørdag, og uttrykte sin sinne over Covid-19-tiltakene som regjeringen i landet har iverksatt. Siden 13. september må Covid -sertifikater som viser at en person er vaksinert, har kommet seg etter Covid eller har en negativ PCR -test, brukes for å komme inn på offentlige steder over hele landet. Sosiale mediebrukere delte bilder av en marsj av Trychlers, folk i tradisjonelle drakter som beskriver seg selv som et fredelig samfunn som opprettholder tradisjonelle sveitsiske verdier mot politiske agendaer.

Protesten ble godkjent av de lokale myndighetene og foregikk fredelig. Samtidig ble det holdt en mye mindre motprotest i Bern. Ifølge lokale medier godkjente myndighetene demonstrasjonen for å forhindre vold og mulige sammenstøt mellom demonstranter og sikkerhetsstyrker. I begynnelsen av oktober brukte politiet  vannkanoner for å spre uautoriserte demonstrasjoner. I november får sveitsiske borgere mulighet til å stemme for eller imot bruk av Covid -sertifikater i en folkeavstemning om regjeringens svar på pandemien. 

Samtidig har hundrevis av leger som jobber på statlige sykehus i Hellas marsjert gjennom hovedstaden Athen for å fordømme obligatorisk vaksinasjon mot Covid og regjeringsplaner som bare vil forringe personalmangelen. Rundt 500 demonstranter tok torsdag til gatene i Athen og marsjerte foran parlamentet mot helsedepartementet som en del av deres 24-timers streik. Bilder og bilder lastet opp til Twitter viser folk med bannere og flagg mens de gikk gjennom hovedstaden.

Fagforeninger som representerer medisinsk personell demonstrerer mot regjeringsforslag som de tror vil forsterke personalmangelen og føre til at helsepersonell jobber lenger, og krenker deres rettigheter. I tillegg til å protestere på mangelen, krever helsepersonell at de blir lagt til på listen over yrker som kvalifiserer for ekstra farlig lønn på grunn av  «tungt og usunt arbeid.»  Fagforeninger er også imot å suspendere helsepersonell som ikke er vaksinert mot Covid, ettersom det bare vil forsterke personalmangel, og sa at personalet burde kunne velge om de skulle vaksinere seg.  Siden 1. september ble det obligatorisk for alle helsepersonell i Hellas å bli vaksinert mot Covid eller å vise et sertifikat som beviser at de nylig hadde kommet seg etter viruset. Arbeidere som ikke overholdt risikoen for ubestemt suspensjon uten lønn. Tidligere omfattet politikken bare arbeidere på sykehjem.

Bare 260, av totalt 577, ble med i en avgjørende debatt om de stadig mer totalitære tiltakene pga COVID-19 under en kveldsøkt i den franske nasjonalforsamlingen. På bordet lå regjeringens forslag om å utvide behovet for «helsepasset» til 31. juli 2022. 135 medlemmer stemte for lovforslaget fra regjeringen, som under tittelen «sanitær overvåking» har som mål å forlenge «sanitær nødtilstand», som gir den utøvende myndighet muligheten til å heve, forlenge eller gjeninnføre kravene til helsekort og bruke «verktøy» som stenginger og portforbud de neste åtte månedene uten parlamentarisk kontroll. 125 stemte imot.  President Macron kan ikke regne med et automatisk flertall i overhuset og det har blitt hevet stemmer for frihet, men sentrum-høyre-opposisjonen klager hovedsakelig over lengden på forlengelsen uten parlamentarisk gransking, og mange senatorer har allerede sagt at de kan vedta lovforslaget, men bare til februar 2022. Senatorer på venstresiden viser også tegn til å ville gjøre motstand.

Relaterte artikler