Italia «eksploderer» i protester mot grønne pass

Havnearbeidere i mange byer har lovet å blokkere havner til regjeringen eliminerer «green pass» -loven.  Det «grønne passet» er en obligatorisk vaksinasjonsplan for alle som tvinger offentlig og private arbeidere til å bli vaksinert for å beholde jobben.

Arbeidere som prøver å gjøre jobben sin uten å bli vaksinert, blir suspendert uten lønn og får en bot på opptil 1500 euro.  Systemet er også obligatorisk for alle som ønsker å gå inn på en rekke arenaer, for eksempel skoler, universiteter, museer, stadioner, teatre, treningssentre og innendørs sitteplasser i barer og restauranter. Gründer Ugo Mendes Donelli samlet en Twitter -tråd som illustrerer det intense nivået av reaksjonen.»  Mange innbyggere går ikke på jobb,» twitret han. “Jeg kan si at det er mange fordi det ikke er trafikk.  Vi hadde slik stillhet, i mitt område, bare under innesperringen ”.  Ifølge Donelli, til tross for at media prøver å bagatellisere proteststallene, er det rundt 10 000 demonstranter i havnen i Trieste.

«De har også mye støtte,» legger han til. «Folk tar med mat til arbeidere som skal vokte havnen 24 timer i døgnet, uten avbrudd, til regjeringen eliminerer» grønt pass «-loven.»   Studenter i Bologna har også kommet ut for å protestere mot mandatet.  Demonstrantene gikk også til gatene i Rimini, Udine,  La Spezia, Milano, Ancona og Genova. Donelli påpeker også hvordan fagforeningene som representerer soldatene og politiet ber dem om å delta i protestene. I henhold til loven, som beskrives som en prøvesak for Europa, ble det også forbudt for de uvaksinerte i Italia å bruke langtransport, noe som betyr at ferie, arbeidsreiser og besøk til familiemedlemmer har blitt umulig for mange. Det «grønne passet» sporer også plasseringen av en person, og viser nok en gang at det er et digitalt identitetsdokument innført for å kontrollere befolkningen.

Fra 15. oktober 2021 ble det obligatorisk med koronapasset #GreenPass på alle offentlige og private arbeidsplasser i Italia. Fra denne dagen blir Italia det første landet i Europa hvor du trenger et koronapass, eller et «#GreenPass» som det heter på ny-italiensk,  ikke bare for å få tilgang til de fleste offentlige områder (slik det allerede er tilfellet for alle borgere over 12 år) men alle arbeidsplasser også, offentlige eller private. Passet viser at du har blitt vaksinert mot covid-19, nylig har testet negativt eller har kommet deg etter sykdommen i løpet av de siste seks månedene. Alle uten et slikt pass risikerer å bli satt på ulønnet permisjon og få bøter på så mye som 1500 euro.

En havnearbeider skriver på Facebook: «Blant oss er det mange som har blitt vaksinert, og mange som ikke har blitt vaksinert. Vi har lidd gjennom pandemien som alle andre, vi har sett slektninger og venner lide. Vi undervurderer ikke dramaet, men spørsmålet for oss havnearbeidere, for arbeiderne, er et annet. Vi er lei av autoritære handlinger mot arbeidere. Først Jobs-Act (arbeidslivsloven, o.a.), deretter de beryktede sikkerhetsdekretene, politiske oppsigelser, det kontinuerlige angrepet på kampvillige fagforeninger, rettslig etterforskning, dødsfall på jobber, sjefer som mobber, våpenhandel … nå er GreenPass bare  enda et verktøy for sjefene for å splitte og slå ned arbeiderne. Vi tror at pandemier må bekjempes med  respekt og oppmerksomhet til miljøet, med solidaritet, med bekjempelse av kapitalismen.»

Representanter for det politiske maktapparatet, helsebyråkratiet og hovedstrømsmediene har åpent anklaget de uvaksinerte for å være «rotter», «undermennesker» og «kriminellev, som fortjener å bli «ekskludert fra det offentlige liv» og «fra den nasjonale helsevesenet» og til og med at de burde «dø som fluer». Både statsminister Mario Draghi og presidenten Sergio Mattarella har anklaget de uvaksinerte for å «sette andres liv i fare» (et krav basert på den feilaktige antakelsen om at de vaksinerte ikke er smittsomme).

Statsminister Mario Draghi tilhører virkelig den internasjonale finanskapitalens indre krets. Han har vært finansminister i Italia, sentralbanksjef i Italia, direktør i Goldman Sachs, sentralbanksjef i Den europeiske sentralbanken, Italias direktør i Verdensbanken, direktør i Den asiatiske utviklingsbanken og er medlem av Group of Thirty, grunnlagt av Rockefeller Foundation. Han er medlem av Bilderberg-gruppa, der det allerede i 2019 ble diskutert at han skulle overta som statsminister i Italia, og han er medlem av Trilateralkommisjonen.  Det er han som driver igjennom de mest brutale lovene Italia har hatt siden Benito Mussolinis tid, ja noen av dem går enda lengre enn sjøl Il Duce var i stand til å gjøre.

Dette er bare et symptom på en mer fundamental krise som nå er i emning i USA og i andre deler av verden. F.eks vil politiet i mange storbyer få store problemer hvis vaksinekravet opprettholdes. Det vil kunne få helt uoversiktlige konsekvenser for et voldelig og militarisert samfunn som USA. På sykehus risikeres  driftsstans på grunn av manglede arbeidskraft. En kan ikke erstatte kvalifiserte fagarbeidere med folk uten kunnskaper og erfaring. Det tar mange år å bygge opp slik kompetanse. Mangelen på energi er som i Europa også blitt et problem i USA som nå må importere olje fra Russland fordi Biden stengte ned oljeproduksjonen i Alaska. Og med raskt voksende inflasjon, varemangel og sviktende kjøpekraft, samtidig som det bygger seg opp en forsyningskrise i landet fordi havnene er fulle av containere som ikke blir hentet og båter som ikke får losset, da har en betingelsene for en krise landet ikke har opplevd tidligere. Det er mangel på alt. Lastebiler, containere, ja til og med trepaller.

steigan.no – trikooba.com -wochenblick.at

Relaterte artikler