Kan bli verre enn i 2008

red Emergency Pull lever

Det kinesiske selskapet Evergrande står overfor en gjeld på 221.000 millioner pund, og en ekspert har sagt at konkursen til selskapet kan utløse sammenbruddet av finanssystemet. 

Dr. Marco Metzler fra Deutsche Marktscreening Agentur (DMSA) uttalte til Express.co.uk at sammenbruddet av Evergrande er den første dominobrikken før den eventuelle ødeleggelsen av det globale finanssystemet. På grunn av størrelsen på eiendomsmarkedet, anslått til 55 billioner dollar (40 billioner pund), hevdet han at sammenbruddet av det kinesiske eiendomsmarkedet vil skape et finanskrakk verre enn det som ble sett i 2008.

Faktisk står eiendomsmarkedet, inkludert bygg og eiendomsrelaterte varer og tjenester, for 29 % av kinesisk BNP. Dr. Metzler sa: «Dette er den første dominoen i markedet som krasjer.» Og han la til: «Det vil bli enda verre enn finanskrakket i 2008.» «Markedet er større enn USA var. «I tillegg fungerer ikke forsyningskjedene og det er inflasjon.» «Hvis markedet ikke kollapser, vil vi ha hyperinflasjon og det vil ha samme effekt på økonomien.»

China Evergrande er et av de største selskapene i verden og et av de største på landets eiendomsmarked. På grunn av økende restriksjoner på utenlandslån, har Evergrande møtt flere tilbakebetalinger av obligasjonsrenter. I følge DMSA har Evergrande allerede gått glipp av fem tidsfrister som utgjør 110 millioner pund. Ved å overse de fem fristene, advarte Dr. Metzler om at andre manglende betalinger også vil bli savnet på grunn av kryssbindingsklausulene. Selskapet står overfor andre frister 28. desember og 22. januar 2022 og flere til neste år.

Dr. Metzler mener imidlertid at selskapet, og dermed det finansielle systemet, er på «enden av linjen». Han uttalte også at den kinesiske økonomien nå er på vei inn i resesjon. Han la til: «Folk sier du kan sparke boksen bortover veien, men vi er på slutten av linjen.» «Det er et spørsmål om tid, vi har høy inflasjon og lav rente.» «Inflasjonen er drevet av mangel på varer og Kina har et energiproblem.» «Det er enda verre enn i 2008.» Det er frykt i finansmarkedet, og om et så stort selskap begjærer seg konkurs, kan det skremme ut långivere over hele verden. Dette kan derfor føre til at långivere slutter å gi lån på grunn av markedsusikkerhet, noe som kan føre til en kredittkrise lik den i 2008.

kilde: express.co.uk

Relaterte artikler