Oppdaterte tall for vårt nærområde

Alicanteprovinsen har rundet hundre dødsfall som følge av koronaviruset, med totalt 104, oppdatert lørdag formiddag, noe som innebærer en økning på 13 døde i løpet av det siste døgnet. I Valenciaregionen som helhet er dødstallet fra pandemien 234. Generelt er tallene som helseminister Barceló har presentert i dag enda mer negative enn fredagens, ettersom det har vært flere dødsfall og bekreftede infeksjoner på en dag enn dagen før. Fra i går og frem til i morges er det registrert 502 nye tilfeller av coronavirus i regionen, 229 av dem i provinsen Alicante, som betyr et totalt antall på 1 322, mens det i hele det autonome territoriet allerede er 4 034 .  For øyeblikket er 548 personer innlagt av coronavirus på sykehus i Alicante, hvorav 98 er på intensivavdelinger, 17 flere enn på fredag. I regionen er   1 694 innlagt på sykehus. Totalt 703 helsearbeidere er smittet av sykdommen, 290 av dem i Alicante.  

Så langt er det 16 sykehjem i provinsen der det er påvist minst ett tilfelle av coronavirus, 61 i regionen som helhet. Antall berørte i Alicante er 105 beboere og 20 ansatte. Når det gjelder avdøde viser det nå 38; Hovedfokuset er fortsatt DomusVi-boligen i Alcoy, der 28 beboere har omkommet, et tall som ikke har endret seg i løpet av det siste døgnet. Resten av de omkomne tilsvarer bosentre for eldre og syke  i Alicante og Vila Joiosa, med 3 tilfeller hver, og Petrer, la Nucia og Callosa d’en Sarrià, med  henholdsvis ett tilfelle hver.  

Aldersgruppen med størst antall tilfeller er de mellom 50 og 79 år og mellom 70 og 79 år, med 54% av tilfellene,  Videre er 14,4% av de smittede mellom 40 og 49 år og 11,6% mellom 80 og 89 år; i sistnevnte er dessuten nesten 38% av dødsfallene konsentrert. I forhold til tilgjengelige senger, har Barceló indikert at det er 4 682 ledige  senger i Valenciaregionen akkurat nå, inkludert både offentlige og private sykehus. På spørsmål om personellet som feltsykehusene vil ha, har consellera indikert at «de vil bli få personell fra sykehusene de er tildelt i  Alicante, fra General Hospital- og av de som er ansatt til dette formålet». På samme måte, angående  hotell som blir omgjort til sykehus,  at i hver etasje vil det være to leger og en sykepleier «og alle forsyninger som må være tilgjengelige», i to forskjellige skift. Helseministeren sier at «vi kan  ennå ikke snakke om når vi skal nå toppen av kurven» til de berørte.  

AV:TOM BJØRNØ

Relaterte artikler