Rumenske ranere arrestert i Altea

Guardia Civil i Altea, i en operasjon koordinert med Mossos d’Esquadra i Barcelona har arrestert en kriminell gruppe som begikk ran kjent som «kos og klem metoden»,  der  kvinner raner sine ofre mens de er «kosete eller kjærlige».

De arresterte er siktet for kriminelle handlinger begått i byene Valls, Barcelona, ​​Sant Pere de Ribas, Sitges, Vilanova i la Geltrú, Calella, Seguro de Calafell, i Catalonia  og Altea.  Medlemmene av gruppen var svært mobile internasjonalt og reiste rundt i Europa.  Etterforskningen begynte i slutten av juli 2020, da flere ran ble anmeldt, og den fokuserte i første omgang på en gruppe på fire personer, av rumensk opprinnelse, som spesialiserte seg på tyveri av eksklusive klokker gjennom grove ran og smykker etter klemmetoden. Oppgaver ble vanligvis delt opp slik at en av mennene var sjåføren og en eller to jenter overfalt ofrene.

Målene var hovedsakelig folk som brukte verdifulle klokker. Da de ble oppdaget, fulgte de dem med kjøretøyene til hjemmet sitt, de nærmet seg dem, de spurte dem om noe for å distrahere dem, og umiddelbart tok de dem i armen med den hensikt å stjele klokken.  Dersom offeret ble klar over situasjonen, grep de klokken voldsomt til de klarte å ta den av. Blant de sakene som Mossos d’Esquadra hadde kunnskap om, skiller to ran begått i Valls seg ut, utført med stor vold. Etterforskerne oppdaget at de i oktober 2020 forlot landet, og derfor utstedte etterforskningsdomstol 2 i Valls arrestordre for fire av de viktigste mistenkte. 15. september ble det oppdaget at en av de viktigste undersøkte kvinnene hadde returnert til Altea, ledsaget av andre medlemmer av gruppen, blant dem var det ingen av dem som hadde operert i Catalonia. I Altea begikk de et ran med ekstrem vold. Noen dager senere, den 26., arresterte agenter fra Guardia Civil i Altea to personer for disse hendelsene, samt for arrestordren utstedt av Valls -domstolen.

De arresterte ble stilt for retten i  Benidorm som sendte dem i fengsel etter ordre fra instruksjonsretten 2 i Valls (Tarragona) for to voldelige ran.   Den ene er en 27 år gammel kvinne med rumensk nasjonalitet som har fire saker fra Mossos d’Esquadra. Mannen er 25 år gammel, og er også av rumensk nasjonalitet. Etterforskningen er fortsatt åpen, og det er ventet ytterligere arrestasjoner av andre medlemmer av gjengen.  For å forhindre denne typen kriminalitet anbefaler Guardia Civil, når det er mulig, ikke å gå alene, ikke å vise frem flotte smykker til disse bandene og å være mistenksom overfor fremmede som henvender seg til deg.  Hvis vi til tross for dette blir utsatt for  kriminelle handlinger som dette, må vi rope om hjelp fra mennesker i nærheten, og umiddelbart varsle 062 eller 112.  Det er viktig å være rolig og samle alle dataene som kan hjelpe betjentene med å finne de påståtte gjerningspersonene (kjønn, hudfarge, høyde, fysisk utseende, klær, aksent), hvor mange mennesker vi tror vi har sett, hvilken fluktretning de har tatt og hvis det er noe relatert kjøretøy, merke, modell, farge og bilskilt.  Deretter  å gå til de nærmeste politistasjon for å anmelde, hvor etterforskerne vil prøve å hjelpe oss med å fotografisk gjenkjenne mulige gjerningspersoner.

kilde: ahoramarinabaixa

Relaterte artikler