Avgjørende slag mot narkohandelen i Campo de Gibraltar?

Den beryktede narkotikahandleren Antonio Tejón Carrasco ble arrestert tidlig på imorges torsdag 8. juni,  i Línea de la Concepción, i Campo de Gibraltar. Betraktet som en av områdets «narkokonger», flyktet Castaña-kartellmedlemmet i 2016 og har  vært på frifot siden da. «Han har måttet flykte mer enn en gang,» sa politiets etterforskere etter operasjonen. «Vi ventet på at han skulle gjøre en feil.» Operasjonen, under kodenavnet Ronald, ble ledet av den spesialiserte gruppen for organisert kriminalitet (GRECO), i samarbeide med det lokale politiet i La Línea. Politiets etterforskere sier at Castana-kartellet har tjent mer enn 30 millioner euro på narkotikahandel de siste årene. Carrasco, den yngste av Castaña-brødrene, bodde fortsatt i La Línea, til tross for den økende medieoppmerksomheten på  narkotikasmugling. Han bodde skjult i et av sine herskapshus – store luksusbygninger som ligger bak høye vegger forsterket med piggtråd som har blitt bygget opp etter at stoffbransjen begynte å være hoveddriveren i lokaløkonomien. Castañas er kjent i La Línea, et område som har sett en enorm økning i narkotikakriminalitet. Gitt at det har noen av de høyeste arbeidsledighetstallene i Spania, har mange av lokalbefolkningen tatt seg til narkotikahandel som et middel for overlevelse.

Det er anslått at rundt 3000 personer jobber for narkotika-gjenger. Unge mennesker har også blitt lokket inn i handelen med løftet om raske penger, et problem som setter en hel generasjon i fare. I februar stormet en maskert narkotikabane et sykehus i La Línea for å redde en arrestert narkotikasmugler som var arrestert, og nylig ble en uskyldig ung gutt drept i en hendelse i Algeciras. Arrestasjonen av Carrasco blir sett på som det «siste slag» fra  politiets mot  den illegale narkotikahandelen i Campo de Gibraltar, lokalisert i den sørlige spanske provinsen Cádiz, i Andalusia-regionen. Politiet har styrket sikkerheten i området.  Det er å håpe at disse siste tiltakene vil sette en stopp for en  handel som har blomstret opp uten særlig stor risiko for å bli tatt.

 

AV: TOM BJØRNØ

Relaterte artikler