Hus raste sammen i Peñíscola

Spesialtrente hunder  fortsetter å lete etter en savnet kvinne etter kollapsen som skjedde onsdag ettermiddag i en tre-etasjers bygning i Font Nova de Peñíscola-urbanisasjonen.  

Klokken 07.43 i dag har redningspersonellet funnet den livløse kroppen til den mindreårige gutten som hadde vært savnet siden kollapsen i går. Personen som fortsatt er savnet er barnets mor. Et psykososialt omsorgsteam har allerede reist til området for å gi psykologisk støtte til familien. Den regionale ministeren for sikkerhet og beredskap, José María Ángel har reist til området for å følge arbeidet. I følge Ángel, må sonder innføres og deretter må man  begynne å fjerne vrakdelene med stor forsiktighet, siden redningsteamene er i fare på grunn av bygningens dårlige tilstand.

En mann ble reddet ut i live i går, men  var i en «veldig kompleks» situasjon, med «store traumer og stort sjokk».  Sjefinspektøren for «del Consorcio Provincial de Bomberos de Castelló», Pablo Vila Garcés, sier at det er dannet to arbeidsgrupper. Den første består av arkitekten for Generalitat og arkitekten i Peñíscola bystyre som evaluerer bygningens tilstand for å se hvor det er mulig å jobbe, og den andre består av hundepatruljen med tre letehunder. Ulykken skjedde rundt 19:30  sør i kommunen, da en del av en bygning med rundt tjue leiligheter som vanligvis brukes til turistboliger eller andre boliger, av ukjente årsaker   kollapset.  

For  sikkerhets skyld har leietakerne i husene som ikke har kollapset, om lag 30 personer fra 9 familier, blitt evakuert, hvorav en del har flyttet inn hos slektninger og resten er blitt flyttet av bystyret på hotell i kommunen. Totalt seks brannmannskaper, hundeenheten, rednings- og redningsenheten og maskin- og logistikkenheten, samt 5 kommandoenheter fra Provincial Consortium  arbeider i området.    I tillegg, på forespørsel fra Castellón, har enheter fra Valencia -konsortiet, spesialisert  på redninger, skjæring og rydding av bygninger blitt mobilisert, mens  «Conselleria de Vivienda de la Generalitat» har mobilisert teknikere fra denne avdelingen for å vurdere tilstanden til bygningen. Bystyret i Castellón har også mobilisert et hjelpelag.

Relaterte artikler